Fra i morgen kan det bli oljestreik

Fristen for meklingen går ut ved midnatt tirsdag.

Det kan bli streik blant oljearbeidere om meklingen ikke fører fram.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Industri Energi brøt forhandlingene med Norsk olje og gass på sokkelavtalen den 8. september. Det samme gjorde oljefagforbundet Safe.

Mekling på sokkelavtalene operatør, boring og forpleining startet mandag formiddag på Sola utenfor Stavanger. Hvis ikke partene kommer til enighet vil 168 offshorearbeidere i Industri Energi bli tatt ut i streik, mens 113 medlemmer i Safe vil streike.

Les også

Krisen gjorde oljeutbygging i Nordsjøen mer norsk

– I tråd med frontfaget

Mandag denne uken startet mekling på Quality Airport Hotel på Sola utenfor Stavanger. Meklingen fortsetter tirsdag. Det er Carl Petter Martinsen som leder meklingen. Fristen for å bli enige er satt til midnatt tirsdag den 29. september.

– Vi forventer et oppgjør i tråd med frontfaget, inkludert tekniske krav som er viktige for våre medlemmer, sier Lill-Heidi Bakkerud, nestleder i Industri Energi og forhandlingsleder for sokkeloppgjøret.

Til egne nettsider sier forbundsleder Hilde-Marit Rysst følgende:

– Alle meklinger er spennende, de lever sitt eget liv, sier forbundsleder Hilde-Marit Rysst. Vi er i mekling med mål om å finne løsninger, det betinger resultater med arbeidsgiver som vi kan overlevere dere medlemmer. Meklings-delegasjonen stiller opp med konstruktivitet og engasjement. Kreativitet og utholdenhet er viktige egenskaper i hver mekling, og det er mye av i Safes delegasjon.

Les også

Kontroll på brannen i Equinors anlegg på Melkøya

Lill-Heidi Bakkerud, nestelder i Industri Energi.

Rammer flere installasjoner

Riksmekleren har nedlagt forbud mot arbeidsstans inntil meklingen er avsluttet.

For Industri Energi er det meldt plassfratredelse for 129 medlemmer i operatørselskapet Equinor og 39 medlemmer i forpleiningsselskapet ESS Support Services.

Uttaket er fordelt mellom operatøransatte på Equinor-installasjonene Snorre B, Kvitebjørn, Aasta Hansteen og Kristin. Og forpleiningsansatte som jobber på AkerBPs Ula-plattform og ConocoPhillips Eldfisk Bravo-installasjon.

SAFE på sin siden har meldt plassfratredelsen for 113 medlemmer, fordelt på 88 i Equinor på Johan Sverdrup og 25 medlemmer i forpleiningsselskapet ESS Support Services AS ved Ekofisk Lima.

For Lederne dreier det seg om 43 ansatte i Equinor ASA som jobber på Johan Sverdrup som kan bli tatt ut i streik.

– Olje- og gassnæringen befinner seg i en svært krevende økonomisk situasjon grunnet den globale koronapandemien. Den har medført betydelig svakere olje- og gasspriser sammenlignet med fjoråret, og det er høyst usikkert hvor lenge denne krevende perioden vil vare. Den viktigste jobben vi må gjøre fremover er derfor å bevare konkurransekraften i næringen og flest mulig arbeidsplasser, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass i en uttalelse til organisasjonens nettsider.

Publisert: