Den europeiske valutaen svekker seg i påvente av en fransk gjeldsauksjon, som finner sted senere torsdag. Frankrike planlegger å selge gjeld for åtte milliarder euro, tilsvarende 61 milliarder kroner.

Det er landets første auksjon i år, og det er knyttet stor spenning til den ettersom kredittvurderingsbyråene truer landet med nedgradering.

Investorene setter heller ikke pris på nyhetene om at Kinas handelsoverskudd har krympet og at australiere bruker mindre penger.

I går auksjonerte Tyskland bort statsobligasjoner for 4,1 milliarder euro, og landet klarte å få inn mer enn fem milliarder euro som var målet, skriver Bloomberg. Italia og Spania vil trolig holde gjeldsauksjoner i de kommende ukene.

Klokken 0730 var bildet slik:

  • I Japan hadde Nikkei-indeksen sunket med 0,76 prosent til 8495. * I Kina hadde CSI 300-indeksen sunket med 0,43 prosent til 2288. * I Hong Kong var hadde Hang Seng-indeksen steget med 0,24 prosent til 18.772. * I Australia hadde S&P/ASX 200-indeksen falt med 1,08 prosent til 4142. I går stengte børsene i Europa i minus, men USA gikk i pluss.