Applausen sto i taket da den norske utgiveren av Playstation kunngjorde at nå skulle vi få en norsk utgave av Singstar. Tenk deg bare alle de uforglemmelige hitsene vi har hatt i fra norske band i den senere tid! Turboneger, Røyksopp, King Midas, Madrugada, listen er lang.

Derfor er det ganske skuffende å kjør i gang dette spillet. Riktignok hadde det vært offentliggjort at ikke alle låtene kom til å bli norske, men at de internasjonale låtene er hentet rett fra forrige utgivelse, Singstar Pop, er bare dumt. Man kunne i hvert fall tatt seg bryet med å fikse 11 nye internasjonale låter til spesialversjonene for de forskjellige landene.

De som har kjøpt Pop fra før sitter altså igjen med 19 norske låter (hvis du regner med Annie-låta fra den internasjonale versjonen) av så sprikende kvalitet at det er helt latterlig. Ikke nok med at den fæle, kyniske, talentløse pengemaskinen Kaptein Sabeltann har sneket seg med i blandingen, her må du jaggu tåle Sputnik, Dollie de Luxe og Rune Rudberg i tillegg.

Man har sikkert slått seg på lårene og klukket ironisk over kitchfaktoren tilknyttet disse artistene når man har plukket dem ut, i tillegg til at Rudberg sikkert ikke er vond å be, men det er bare helt uaktuelt for meg å ta tak i en mikrofon og prøve å gjøre mitt beste for å synge Ut mot havet. Det er ikke moro. Det er teit. Et sted får grensen gå.

De 15 gjenværende låtene strekker seg fra et par som knapt kan kalles hits (Gal av lengsel med Arne Schau Knudsen), via noen for lengst glemte artister som hadde flaks én gang (prøv å huske verset fra Loving you Girl med Opus X), gjennom noen trance-greier som bare er tatt med for å gjøre absolutt alle til lags, til de ytterst få låtene som redder samlingen fra sylinderarkivet: Splitter pine, The Sun Always Shines on TV, Girl in Oslo og Forelska i læreren (jada, den er kitch den også, men jeg forsvarer til min død at den er kitch på en kul måte).

Singstar Norske Hits er ikke det vi hadde håpet på, men Singstar er Singstar, totalt sett er det vel ikke så helt galt likevel.

Singstar Norske Hits får kritikk for utvalget norske låter.