Enighet om revidert nasjonalbudsjett

Ap, Sp og SV inviterer til pressekonferanse klokka 09.00 om det ferske budsjettet.

ENIGE: De tre partiene, Arbeiderpartiet, Sv og Senterpartiet har kommet til enighet om nytt budsjett.
Publisert: Publisert:

Saken oppdateres.

Stortingsrepresentant Eigil Knutsen (Ap) i finanskomiteen sammen med Senterpartiets Geir Pollestad har han forhandlet med SVs Kari Elisabeth Kaski siden 23. mai.

Partiene har forhandlet langt på overtid, og i forrige uke ble de parlamentariske lederne koblet på prosessen for å komme til enighet.

SV har krevd at regjeringens forslag til revidert budsjett må bli bedre på klima og fordeling og partiet har reagert kraftig på at det er lagt inn store kutt i bistandsbudsjettet.

Regjeringen har foreslått å bruke fire milliarder kroner fra bistandsbudsjettet på ukrainske flyktninger i Norge. Samtidig kuttes det blant annet i støtten til flere store FN-organisasjoner.

Etter at finanskomiteens egne frister ble brutt forrige uke, har forhandlerne ingen annen frist å forholde seg til enn selve behandlingen i stortingssalen fredag morgen.

Stortingsrepresentant og finanspolitisk talsperson i Sv, Kari Elisabeth Kaski, hadde som mål å ikke bruke oljepenger i budsjettet.

Håpet å ikke bruke oljepenger

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski mener forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett kan landes uten økt bruk av oljepenger.

Hun la ved forhandlingenes start to hovedgrep på bordet som skal gjøre det mulig å balansere budsjettet uten at bruken av oljepenger skrus ytterligere opp.

Det ene er økt formuesskatt, mens det andre er kutt i motorveiprosjekter.

Holdningen i regjeringspartiene har vært at budsjettrevideringen ikke er riktig sted for innføring av nye skattegrep. Men formuesskatten er blitt kuttet i reviderte budsjetter tidligere, påpekte Kaski i slutten av mai.

Publisert: