Equinor vil dekke abortutgifter for ansatte i USA

Equinor vil tilby økonomisk støtte til ansatte i USA som kan bli nødt til å reise ut av staten de bor i for å ta abort, skriver Dagens Næringsliv.

Equinors konsernsjef Anders Opedal.
  • NTB
Publisert Publisert

Fredag 24. juni opphevet amerikansk høyesterett Roe vs. Wade-kjennelsen, som siden 1970-tallet har gitt amerikanske kvinner rett til abort. Det betyr i praksis at USAs 50 delstater nå selv kan bestemme om abort skal være lovlig eller ikke.

I kjølvannet av høyesteretts beslutning har en rekke store selskaper i USA, som Amazon, Apple, Disney og Shell, gått ut og sagt at de vil dekke reiseutgifter for kvinnelige ansatte som eventuelt vil måtte dra til andre stater for å ta abort. Nå følger Equinor etter, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge pressetalsmann Ola Morten Aanestad har diskusjonen vært løftet helt opp til konsernledelsen.

– Vi mener kvinners anledning til selv å bestemme over eget liv og helse er en grunnleggende rettighet og en forutsetning for likestilling, sier han.

Equinor har hatt virksomhet i USA i en årrekke. Selskapet har rundt 1.000 ansatte i landet og kontorer i Houston, Connecticut, Boston, San Francisco og New York.

Publisert
  1. Abort
  2. Equinor
BT anbefaler

Alenefar siktet for grov mishandling av gutt (7)

En mann i 30-årene er fengslet og siktet for grov mishandling av sin sønn.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Savnet syvåring funnet i Åsane etter stor leteaksjon i Loddefjord

  2. Veien er blitt for smal for busser – rute innstilt på ubestemt tid

  3. Etterforsker dødsfall etter ulykke i Hardanger

  4. – Ikke still disse spørsmålene til barnet ditt

  5. – Det kom veldig brått da han måtte ta et skritt tilbake

  6. Ny årstopp for strømprisen på Vestlandet