Tesla hadde bitcoin verdt 17,5 milliarder kroner

Bitcoinprisen steg nesten 60 prosent i fjor, og ved utgangen av året hadde elbilprodusenten en beholdning verdt rundt to milliarder dollar.

Elon Musk-eide Tesla satser fortsatt på bitcoin, selv om selskapet ikke lenger godkjenner valutaen som betalingsmiddel.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det opplyser Tesla i sin årsrapport.

Selskapet kjøpte bitcoin for 1,5 milliarder dollar i 2021, ifølge CNBC. Det tilsvarer 13,2 milliarder norske kroner med dagens kurs.

Denne verdien har altså vokst seg til snaue to milliarder dollar, eller 17,59 milliarder norske kroner.

I løpet av 2021 økte bitcoin med nærmere 60 prosent i verdi, fra 29.300 dollar til 46.300 dollar, viser tall fra Coinmarketcap.

De siste 24 timene er bitcoin opp 4,81 prosent, og prisen for en bitcoin er i skrivende stund 43.675 dollar.

Les også

Bitcoin stiger 9 prosent: Over 41.000 dollar

Tesla har tidligere godtatt bitcoin som betaling for ulike produkter, en praksis de avviklet i mai av miljøvernhensyn.

For en kortere periode aksepterte Tesla bitcoin som betalingsmiddel for sine produkter. Denne praksisen ble avviklet i mai, etter bekymringer rundt miljøvern knyttet til produksjon, såkalt «mining», av bitcoin, ifølge CNBC.

Årsaken til bitcoin-stans hos elbilgiganten Tesla var at Musk ville forsikre seg om at rundt halvparten av energiforbruket som går med til å utvinne bitcoin, stammer fra fornybare energikilder.

Nå om dagen godtar Tesla betaling med dogecoin. I januar steg dogecoin med 14 prosent på et døgn etter en Twitter-melding fra Tesla-eier Elon Musk, som har uttrykket begeistring for den hundeinspirerte kryptovalutaen også tidligere.

Musk har selv opplyst at han personlig eier bitcoin, ethereum og dogecoin.

– Jeg tror definitivt ikke på å selge når prisen er høy. Jeg vil at bitcoin skal bli en suksess, sa Musk under en pressekonferanse i fjor sommer.

Publisert: