NRK-bygget solgt for 190 millioner

Den gigantiske eiendommen er blitt kjøpt av BOB og NLA Høgskolen. Det kan gi skole og boliger på Mindemyren i fremtiden.

NRK HORDALAND: I 2017 går det mot flytting for NRK Hordaland på Mindemyren i Bergen. Bygget er nå solgt for 190 millioner kroner. Elias Dahlen

Eiendommen på 16.000 kvadratmeter på Minde i Bergen har vært ute for salg i drøyt 10 måneder. Bygget skulle selges ettersom NRK Hordaland skal flytte inn i medieklyngen Media City Bergen i 2017.

Fredag ble det kjent at NRK har inngått en avtale med eiendomsselskapet BOB og NLA Høgskolen om overtakelse.

Ifølge NRK Hordaland var budet på 190 millioner kroner. Salget blir først formalisert ved styregodkjenning i NRK.

— Interessen har vært bra, men det er et krevende bygg og en god kjøper som nå vil overta. Selger og kjøper er fornøyde med avtalen som kom i havn, sier næringsmegler Petter Grevstad Theodorsen Eiendomsmegler 1.

Boliger og skole i vente

Eiendommen i Kanalveien 90 på Mindemyren har vært i hende hos NRK i hele 24 år.

BOB har klare visjoner for hvor de vil med prosjektet.

— Planen vår er å bygge boliger og så skal NLA ta seg av skolebiten. Vi ser fort for oss 200 boliger, sier Terje Gilje, administrerende direktør i BOB, til Eiendomsmagasinet.

NRK ville i utgangspunktet har 210 millioner kroner for eiendommen, som ble lagt ut for salg i november i fjor.

- Vil løfte Mindemyren

Trond Lehmann Syversen i Kyte Næringsmegling tror NRK er godt fornøyd med prisen de har fått.

TILFREDS:- Jeg er godt fornøyd med at lokalene på Minde nå er solgt. NRK Hordaland har allerede begynt å forberede flytting til Lars Hilles gate og Media City Bergen, sier regiondirektør Unni Arnøytil NRK Hordaland. RUNE BERENTSEN

— Dette er aktører som kan ta i bruk hele eller deler av bygget. Da er det lettere å regne hjem en slik pris, enn hvis man skulle kjøpe og drive utvikling. Da ville 190 millionervært for høyt, sier han.

At bygget nå er solgt vil kunne bety mye for området. Syversen viser til reguleringsplanen som både omfatter NRK-området og Tines tomt like ved.

— Dette vil bidra til at Mindemyren får et løft. Det blir levelig og attraktivt for å utvikle både eiendom og bolig, sier Syversen.

Les også:

Les også

- Media City er som boligmarkedet

Kristkirken ville kjøpe

Ifølge Theodorsen er NRK tilfreds med at BOB og NLA er de som skal overta og videreutvikle eiendommen.

«BOB er en viktig samfunnsaktør og utvikler i Bergensregionen», heter det i en pressemelding fra eiendomsaktøren.

Foruten NRK har bygningsmassen huset Kristkirken som leietaker siden 1994.

Kristkirken, Normisjon og Kristen Felleskap skal ha vært interessert i overtakelse av bygget. Avisen Dagen anslo at prisen fort ville ende på en halv milliard inkludert opprusting.