Johansen: – Boligbyggerne ønsker ikke lavere boligpriser

– Utbyggerne bløffer når de påstår at de ønsker lavere boligpriser, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo.

Raymond Johansen, Byrådsleder i Oslo
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Byrådslederen sier til Aftenposten at han har fått nok av utbyggernes evinnelige klaging over at kommunen leverer for få regulerte tomter.

– De skaper et inntrykk av at de er klare til å bygge så mye at overskuddet av boliger vil presse prisene ned. Det er rent tøys, mener Johansen.

Han viser til at utbyggerne i store prosjekter bygger trinnvis og holder igjen boliger i et område til de første er ferdigsolgt. Nettopp for å hindre at prisene går ned.

Johansen mener det ikke finnes enkle løsninger på boligproblemene i Oslo.

– Vi må gjøre mange ting samtidig og trenger hjelp fra staten. Vi kan ikke fortsette med denne overforenklede debatten. Økt boligbygging løser ikke utfordringene.

Administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentene, mener Johansen heller bør se på hva kommunen selv har gjort enn å skylde på andre. Han bedyrer at de vil bygge mer.

– Vi må selge en viss andel i et prosjekt før banken gir lån til å bygge mer. Det er bare Obos som har penger nok til å bygge alt på en gang. Jeg er sikker på at ingen i bransjen ønsker en prisvekst som vi har nå. Det gjør bare markedet mindre. Folk vil ikke ha råd til å bo og kommer til å flytte ut, sier han.

Publisert