Etter en prisoppgang på 9 prosent i fjor, har boligeksperter spådd en mer forsiktig oppgang i 2012.

Forrige helg var første store visningshelg, og enkelttilfeller viser at det fremdeles er full fart i salget.

Januar er tradisjonelt en svært god måned for salg av bolig, og det er normalt å se prisoppgang på nyåret.

Rekkehuskjøpere i kø

På Slemdal i Oslo ble et rekkehus på 171 m2solgt for 8,4 millioner kroner — 1,2 millioner over takst og 1,5 millioner over prisantydning.

— Det føltes ut som som vi hadde barneselskap på visning, det var så fullt, sier megler John Theodorsen i Eiendomsmegler 1. — Nøkkelen til den store interessen er nok tung markedsføring før jul, og at vi startet såpass tidlig etter nyttår. Det ligger fremdeles få boliger ute for salg, og kjøperne er mange flere enn selgerne, sier han.

Flere kjøpere enn i fjor

Også hos Krogsveen kan de melde om flere potensielle kjøpere enn før.

— Vi kartlegger interesserte kjøpere i markedet i en base, som nå ligger på 10.000. Dette er adskillig flere enn på samme tid i fjor, sier salgsdirektør Karsten Onsrud i Krogsveen.

Så langt i januar har de også solgt mer enn på samme tid i fjor.

Over prisrekorden

På Ljan i Oslo ble det denne uken solgt et rekkehus på 100 kvadratmeter til 5 millioner kroner, over en million kroner over prisantydning, og 850.000 kroner over takst.

Det var godt over forrige prisrekord for samme type bolig i borettslaget som i fjor ble solgt til 4.250.000 kroner.— På flere av boligene vi hadde visning på i helgen gikk vi tom for salgsoppgaver. Salgssummene vi har oppnådd nå på nyåret er gjennomgående godt over både det vi og selgerne hadde forventninger om på forhånd, sier Christian Stenerud i Eiendomsmegler 1. ## - De som selges får gode priser

— Det er kommet for få boliger ut for salg ennå til å si noe konkret om salget så langt, men alt tyder på at det er utvikling som normalt etter nyttår. I januar selges det nødvendigvis ikke så mange boliger, men de som selges får gode priser, sier Christian V. Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund.

En enebolig i Granåslia i Trondheim ble nylig solgt for nær en million over prisantydning etter en ganske opphetet budrunde.

— Budrunden startet fra morgenen av, dagen etter visning. Det første budet ble lagt inn på prisantydning, 3,5 millioner. Men da dagen var omme, hadde vi fått et sluttbud på 4,45 millioner kroner, sier daglig leder i Postbanken Eiendom, Thomas Johnsen, til adressa.no

Johnsen merker ikke store forskjeller på boligmarkedet ved inngangen til 2012, i forhold til situasjonen de siste årene.— Slik det ser ut så langt, ligner dette et normalår. Men vi vet selvsagt ikke hvordan det vil utvikle seg. Jeg synes kanskje det har vært litt færre boliger nå på nyåret enn foregående år, det er en overvekt av kjøpere i forhold til antall objekter for salg. Men det pleier det å være hvert år på denne tiden, sier Johnsen.

Stor interesse

På Slependen i Bærum ble visningen avlyst, etter at en enebolig på 208 m2 ble solgt for 6,5 millioner kroner, en million over prisantydning. Taksten var imidlertid endel høyere, på 6,1 millioner kroner.

Interessen var også enorm for en ettroms på 32 m2 på Disen i Oslo i helgen. Her måtte megler nærmest innføre køordning på gangen.

Med en prisantydning på 1.390.000 kroner, og takst på 1,5 millioner kroner, ble ettromsen med sjøutsikt til slutt solgt for 1.820.000 kroner.

10 prosent går under prisantydning

Bra salgstart som normalt i januar, melder assisterende direktør i Privatmegleren, Robert Fauske.

— Av de boligene vi har solgt så langt i år, er 90 prosent solgt over eller til prisantydning, sier Fauske.

Boligene som har gått bra, har typisk gått 200.000 - 400.000 kroner over prisantydning.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook