Politiet oppretter sak etter coronasmitte på Hurtigruten

Politiet opplyser at de vil etterforske om Hurtigruten kan ha brutt loven om smittevern, etter at flere gjester og besetningsmedlemmer testet positivt for coronaviruset.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– På bakgrunn av opplysningene som gradvis har kommet frem, har politiet på eget initiativ funnet det riktig å opprette sak, sier Thomas Rye-Holmboe, politiadvokat i Troms politidistrikt.

Etterforskingen har nettopp startet, og Rye-Holmboe vil ikke si noe om hva som kan bli konsekvensene dersom det blir avdekket lovbrudd.

– Hvem i selskapet vil politiet snakket med?

– Det vil være aktuelt å snakke med sentrale personer på Hurtigruten, svarer han.

– Som for eksempel besetningen?

– Ja, for eksempel, svarer han ordknapt.

Stanser ekspedisjonscruise-seilinger

Politiet har besluttet å etterforske om Hurtigruten kan ha overtrådt bestemmelser i straffeloven om smittevern eller i smittevernloven.

Det skriver Troms politidistrikt i en pressemelding.

«Sentralt for etterforskingen vil være å avklare om foretaket og/eller ansvarlige personer om bord på fartøyet hadde grunn til å iverksette tiltak for å forhindre videre smitte av covid-19 ved anløp Tromsø havn fredag 31. juli 2020,» skriver politiet i meldingen.

36 besetningsmedlemmer og flere gjester har testet positivt for coronaviruset etter at det fredag formiddag ble bekreftet utbrudd av viruset på MS Roald Amundsen.

Tidligere mandag har Hurtigruten opplyst at de stanser alle seilinger med ekspedisjonscruiseskipene MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen både i og utenfor norsk farvann.

Hurtigruten har innkalt til en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Publisert: