— I morgen blir det hjemmeeksamen, så det blir ikke så mye fering, sier Kathleen Mathisen fra scenen.

- Har du tid til det, da? spør konferansier Finn Tokvam.

— Du vet det at jenter, de kan klare alt.

Juryen for Sunnivaprisen mener prisvinneren fremstår som en "robust, varm og fremtidsorientert leder som har potensial til å vokse videre i sin karriere".

— Dette er kjempegøy, uvirkelig. For meg som person er det utrolig motiverende å få anerkjennelse og aksept for HR-arbeidet vårt. Det betyr mye å bli sett både internt og eksternt, sier Mathisen til BT.

Den årlige utmerkingen går til en kvinne i bergensområdet som har utmerket seg, og som er på vei oppover.

Rekordmange kandidater

Bergen Næringsråd har aldri mottatt flere forslag til gode kandidater for årets pris. De tre mest aktuelle kandidatene var alle gjennom utfyllende intervjurunder, men det var en enstemmig jury som falt på Mathisen.

— Det er viktig å skape kvinnelige rollemodeller i næringslivet. Kvinner trenger å stole mer på se selv og vite at de er gode nok, sa Elna-Kathrine Grieg under utdelingen.

"Vinneren av årets Sunnivapris har en variert bakgrunn i arbeidslivet, men har alltid engasjert seg i arbeid med mennesker og personell. Da hun fikk jobb i en bedrift innen olje- og gassbransjen, tok hun raskt ansvar for menneskene i bedriften", er noe av det som ligger bak juryens valg.

Etablerte global satsing

Siden 2004 har HR-direktøren Mathisen jobbet i det svært så velgående DOF Subsea, aller først som personal- og innkjøpskoordinator. Men det tok ikke lang tid før hun ble ansvarlig for personalet, det såkalte HR-feltet.

Siden den gang har konsernets satsing på kompetanse og utvikling vokst seg større enn noen gang, og det er i Mathisens regi at konsernet i dag har et internasjonalt HR-felt. Inkludert sjømenn har hun ansvar for totalt 2500 ansatte.

— På veien har vi klart å vise at arbeidet vårt har en klar sammenheng med bunnlinjen, for det er menneskene som skaper resultatene, sier Mathisen.

- Pågangsvilje og mot

Da bedriften skulle ha sin egen HR Manager var Mathisen et naturlig førstevalg til stillingen, forteller konsernsjef Mons Aase i DOF ASA.

— Hun har siden jobbet hardt og målrettet for å bygge opp HR-feltet i bedriften. Hun leder i dag en stor og internasjonal arbeidsstyrke, og har samtidig beholdt sin milde lederstil, sier Aase.

— I tillegg har hun pågangsvilje og mot, samtidig som hun er godt likt av både ledere og medarbeidere, påpeker han.