Kriserammede SAS kunne igår melde at selskapet har fått på plass en avtale med sine långivere og eiere som blant annet er den norske, den svenske og den danske stat. En omfattende sparepakke igangsettes og eiendeler som Widerøe og bakkeaktivieteten skal selges.

800 årsverk skal vekk og administrasjonen skal sentraliseres i Stockholm, annonserte SAS-sjef Rickard Gustafson på en telefonkonferanse mandag morgen. 200-300 av årsverkene forsvinner i Norge, sa Gustafson videre.

— Vurdere selv

Norske myndigheter hadde på forhånd lagt kriseplaner for en eventuell SAS-konkurs. Nå har selskapet fått et pusterom.

Toppsjef i SAS, svenske Rickard Gustafson ble intervjuet av en rekke medier i kjølvannet av fremleggelsen igår. I intervju med SVT nyheter i Sverige blir Gustafsson spurt om han ville anbefale reisende å bestille en reise med SAS neste uke.

— Jeg kan ikke bedømme hva hver og én skal gjøre, jeg synes den personen skal vurdere selv og skape sin egen oppfatning, sa Gustafson til svensk TV.

Gustafson meldte også igår at han vil gå ned 20 prosent i lønn. Han har i det siste fått kritikk for å ha en for høy årslønn i en tid hvor selskapet han leder er i krise og det stilles krav til de ansatte om å gå ned inntil 15 prosent i lønn.