— Vi har gjort noen fremskritt, men jeg tviler på om vi oppnår enighet, sa statsminister Angela Merkel etter at forhandlingene ble avsluttet rett etter midnatt natt til fredag.

Herman Van Rompuy la før forhandlingene ble brutt fram et nytt budsjettforslag.

Fortsetter fredag

Pengekrangelen gjenopptas ved 12-tiden fredag når delegasjonene har hatt tid til å studere EU-presidentens forslag.

Frankrikes president François Hollande sier han er misfornøyd, og også han tviler på om det blir landet noe budsjett på toppmøtet. Hollande motsetter seg kutt i landbruksoverføringene, som er EUs største utgiftspost.

Toppmøtet torsdag varte bare en times tid, og startet tre timer forsinket på grunn av budsjett-tautrekking på bakrommet.

- Smertefullt

— Det blir smertefullt. La oss ikke glemme at budsjettet er et budsjett for resten av tiåret. Så det skal være fremtidsrettet, sa EU-president Herman Van Rompuy i en kort velkomsttale.

Van Rompuy og president i EU-kommisjonen, Jose Manuel Barroso, hadde forut for møtet hele torsdag hadde møtt hver og en av de 27 EU-lederne for å kartlegge hvor hver enkelts smertegrense ligger.

- Ikke glad

Tonen var alt annet enn forsonende da EU-lederne ankom Brussel torsdag.

Storbritannias statsminister David Cameron har inntatt en rigid holdning før toppmøtet der budsjettet for perioden 2014-2020 skal vedtas.

Cameron forlanger kutt i utgiftene og krever samtidig at Storbritannia beholder rabatten i EU-kontingenten som landet har hatt siden tidlig på 1980-tallet.

— Nei, jeg er ikke glad i det hele tatt, slo Cameron fast da han ankom Brussel torsdag.

- Feil å øke

— I en tid da vi er tvunget til å kutte i hjemlige budsjetter, er det helt feil å øke EU-budsjettet, fortsatte han.

Cameron vil ha budsjettet kuttet til 886 milliarder euro, men EU-kilder hevder han vil være fornøyd om det lander på 940 milliarder euro. I Van Rompuys forslag er taket på 972 milliarder.

Alle land må være enige i budsjettet, og Danmark har også forlangt å få en rabatt på EU-kontingenten landet betaler inn til felleskassen. Hvis ikke, truer København med å nedlegge veto.

Ingen dansk rabatt

Men i det nye forslaget Van Rompuy la fram ved midnatt natt til fredag er en dansk rabatt ikke nevnt.

— Jeg ville gjerne ha hatt rabatten nå. Men jeg hadde ikke regnet med at den var med i dette utspillet, sier statsminister Helle Thorning-Schmidt til nyhetsbyrået Ritzau.

Statsministeren er heller ikke fornøyd med hvordan det er blitt endret på fordelingen mellom de forskjellige budsjettpostene. Grovt sagt blir det flyttet penger fra forskning til landbruk, melder Ritzau.