Avgjørelsen om delingen ble varslet allerede i april, og fredag ble den offisielle beslutningen gjort kjent i en børsmelding. Navnene på de nye selskapene blir Aker Solutions Holding og Akastor.

Nedskrives

I forbindelse med prosessen nedskrives verdien på Aker Oilfield Services med 1,6 milliarder kroner. Grunnen er blant annet at Total i juni kansellerte en toårig kontrakt på skipet Skandi Aker i Angola. Et «generelt svekket» marked har skapt usikkerhet om skipets verdi, skriver Aker Solutions i sin børsmelding.

I tillegg til dette har flere tidligere investeringer i skipet Aker Wayfarer vist seg å ha «liten eller ingen verdi», og også for dette skipet er framtidsutsiktene svake.

Aker Solutions varsler at flere detaljer om problemene i Aker Oilfield Services vil bli gjennomgått i kvartalsrapporten som legges fram 17. juli.

Røkke hovedaksjonær

Det inviteres også til ekstraordinær generalforsamling i Aker Solutions i forbindelse med delingen av selskapet. Denne skal holdes 12. august.

Investor Kjell Inge Røkke er hovedaksjonær i Aker Solutions, men også staten har betydelige eierinteresser i selskapet. Aksjekursen falt noe etter at nedskrivingen ble kjent.