Meglingen for to andre grupper som jobber på flyplassene har utløp ved midnatt natt til lørdag.

Det gjelder 180 LO-organiserte som jobber i Avinor og nærmere 500 flymekanikere organisert i den frittstående Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO). Det skriver NTB og nrk.no.

Disse stenger

Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) vil fra en eventuell streik lørdag natt ta ut nesten alle flyteknikere i SAS, Widerøe og Norwegian ved seks av de største flyplassene.

500 flymekanikere er organisert i NFO, melder NTB.

Dersom de Avinor-ansatte går ut i streik vil det føre til at flyplassene i Ørsta/Volda, Førde, Brønnøysund, Ålesund, Harstad, Leknes og Kirkenes blir helt stengt for ordinær flytrafikk fra og med lørdag morgen.Mandag vil så Stavanger lufthavn Sola stenges.

Ikke så bekymret

– Flyene ser ut til å gå som normalt lørdag og søndag med et lite forbehold søndag. Da kan en eventuell streik berøre enkelte flyvninger. Men slik det ser ut nå vil helgens avganger gå som normalt, sier informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen til nrk.no.

Også Norwegian er ubekymret.

– Det vil ta tid før en streik slår inn for fullt. Flyene våre er inne til rutinekontroll hver tredje dag, så vi kan ikke ha mange dagene med streik, sier Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til nrk.no.