Elevene ved Norstrand skole reagerte kraftig på «savnet-plakatene» Aftenposten skrev om torsdag, som var hengt opp i nærområdet rundt skolen. Nina Kleivdal Eskelund opplevde at datteren i 5. klasse ved skolen ble engstelig.

— Hun kom hjem og fortalte om plakatene. Det hadde åpenbart gjort et sterkt inntrykk. Hun virket i grunnen litt skremt og hadde veldig empati med barnet som «savnet» foreldrene sine, forteller Eskelund.

Provosert

Eskelund hadde ikke sett plakatene selv, men datteren fortalte detaljert hva som sto der.— Jeg svarte henne at det nok ikke var ekte, men ble veldig provosert når jeg skjønte hvem som sto bak. Jeg forstår ikke at et forsikringsselskap kan henge opp noe sånt foran en barneskole, sier Eskelund.

Også andre foreldre Aftenposten har snakket med forteller det samme. En mor som ikke vil ha navnet sitt på trykk, forteller at hun tok kontakt med politiet, fordi hun var redd det kunne være noen voksne som forsøkte å lokke til seg barn med plakatene.

Vil melde fra til Barneombudet

Bjarne Sanness, leder for FAU ved Nordstrand skole, sier de synes saken er alvorlig.

— Dette synes vi er helt på kanten, og vi kommer til å melde saken til barneombudet, sier Sanness.

- Alle som har ringt har fått svar

Johan Dolven, administrerende direktør i Help forsikring, mener alle voksne som leser hele teksten vil forstå at det ikke dreier seg om at noen er forsvunnet.

- Alle som ringte mobilnummeret på plakaten, har fått svar fra oss, så fremt de ikke ringte fra et skjult nummer. Jeg beklager hvis noen er blitt redde, det var ikke tilsiktet fra vår side, sier Dolven til Aftenposten.

Han understreker at plakatene vil bli tatt ned i løpet av helgen, slik selskapet hadde planlagt.