Inntektshopp for Megler-Stine

Stine Larsen Sandvik økte inntekten med en halv million på ett år. - Det viktigste er at kjøpere og selgere er fornøyd, sier hun.

Publisert:

SUPERMEGLER: Eiendomsmegler Stine Larsen Sandvik jobber mellom 70 og 90 timer i uken. Foto: BTTV

— Jeg tror ikke lønn betyr mer for meg som megler enn for andre. At mine boligkjøpere og -selgere er fornøyd, det er det viktigste, sier megler Stine Larsen Sandvik.

Boligprisene er på rekordhøye nivåer og meglerne tjener fortsatt godt. 28 av meglerne på BTs liste hadde en likningsinntekt på over én millioner kroner i fjor.

Én av dem er Stine Larsen Sandvik, som var en av hovedrollene i BTs realityserie Meglerne.

Her kan du se alle episodene av Meglerne!

Sandvik står oppført med en inntekt på 1,7 millioner kroner. Det er en økning på en halv million fra året før.

Drives av resultater

- Er høy lønn en anerkjennelse og et bevis på at du har lyktes?

— Nei, lønn er ikke en anerkjennelse, anerkjennelse får man fra kunder og kolleger. Lønn er et resultat av at mange boligselgere velger en, så på sett og vis er det et «bevis».

Sandvik sier hun drives av å oppnå gode resultater.

— Som megler skjer det flere ganger under hvert salg, når jeg tar inn oppdraget, legger ut en god annonse, har en godt besøkt visning, en god budrunde og ikke minst, fornøyde kunder etter kontraktsmøte. Er det rart jeg jobber mye?, spør hun.

Venter barn

Til neste år blir det en helt ny tilværelse for Stine Larsen Sandvik. Hun er nemlig gravid.

— Det blir en enorm overgang, det er det eneste jeg er sikker på. Men som i jobben skal jeg gå 100 prosent inn for å gjøre mitt beste her også, jeg gleder meg, sier supermegleren.

Krantz' pengebinge

Les også

Propellmeglerens «Asskicking Hits»

I Meglerne møtte vi også turbomegler Petter Krantz. En inntekt på 1,4 millioner kroner plasserer ham på 17. plass på BTs meglerliste.

Med en formue på 8,4 millioner kroner, er det likevel bare to andre meglere som har mer å rutte med.

— Kan tjene mye

Som vanlig, er det gründer og eier Kenneth Aadland i Proaktiv Eiendomsmegling som tjener best av Bergens eiendomsmeglere. Aadland hadde ifølge skattelistene en inntekt i fjor på 7,1 millioner kroner og en formue på hele 35,7 millioner kroner.

— I vår bransje er det slik at hvis man vil jobbe veldig mye, gjør ting riktig og er villig til å ofre en del, så kan man også tjene mye, sa Aadland til BT for to år siden.

Aadland bygget sammen med Vibeke Stavenes opp Postbanken Eiendomsmegling i Bergen, som senere ble til Aktiv Eiendomsmegling og nå heter Proaktiv Eiendomsmegling.

Les også

- Jeg har ofret mye

Stavenes er da også den som følger etter Aadland på meglerlisten. Hun hadde i fjor en skattbar inntekt på 4,1 millioner kroner — og en formue på 30,9 millioner kroner.

Vikebø håver fortsatt inn

Det begynner å bli noen år siden tidligere Notar-megler Christer Vikebø poserte for BT med luksusbilen sin. Siden har Vikebø blitt mindre turbo og har også gitt ut bok om boligmarkedet.

Som medeier i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen drar han fremdeles inn penger. Vikebø tjente i fjor 3,7 millioner kroner, mens forretningspartner Tom Jørgensen står oppført med en likningsinntekt på 3,9 millioner kroner.

Dette tjente meglerne i fjor

NB! Listen er utarbeidet av BT og er ikke nødvendigvis komplett.

svp://84505svp://84417
Publisert: