Nets hadde betalings­problemer i hele Norden

Ustabilitet hos betalingstjenesten Nets påvirket kortbetalinger i hele Norden.

 • Svein Olav Sæter
 • Fabian Skalleberg Nilsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Vi hadde noen problemer, men nå er ting tilbake til normalt, sier pressesjef i Nets, Søren Winge, i 17.30-tiden til E24.

Ustabiliteten begynte rundt halv fire fredag ettermiddag, og varte i rundt 1,5 time.

Nets er en betalingstjenesteleverandør i Norden, med 2,6 milliarder transaksjoner i året. Selskapet har ansvar for kortlesere blant annet i butikker over hele Norden og Baltikum og tilbyr forskjellige typer betalingsløsninger – både på nett og via mobil.

Inntil problemet ble løst anbefalte pressesjefen de som bruker betalingstjenestene å gå offline, slik at de fremdeles kan ta imot noen typer kortbetalinger. Det gjaldt blant annet korttyper som ikke krever saldokontroll.

Samtidig var kundeservice utilgjengelig hos Nets, da deres telefonlinjer var berørt av samme ustabilitet, ifølge selskapets Twitter-konto.

Vipps-kundene har vært rammet av Nets-problemene siden 15.30-tiden, oppgir Vipps’ kommunikasjonsrådgiver Hege Steinsland.

Nå går det som det skal. Siden rundt klokken 17.19 ser vi en stabil tjeneste på nettbetalinger som går via Nets. Da håper vi at folk får gjort det de skal med EM og andre ting, sier hun til E24 få minutter etter at problemene så ut å være løst.

Ifølge NTB var Norsk Tipping blant de som ble truffet av ustabiliteten i betalingstjenestene. Fotballfans som ønsket å tippe på kveldens åpningskamp i EM, møtte på problemer, og fikk ikke overført penger til Norsk Tipping.

Lignende nett-trøbbel ga problemer med all betaling i Norge for et halvt år siden. Da var Vipps og BankID påvirket, men problemet var løst etter to timer.

Publisert
 1. Nets
 2. BankID
 3. Norsk Tipping
 4. Vipps
BT anbefaler

Se Ballspark etter Stabæk-Brann

Se Ballsparks TV-sending og send inn dine spørsmål til gjengen i studio.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

 2. Det er fleire rotter i Bergen sentrum enn før, meinar skadedyrkontrollørar

 3. «Sex med gråtende ofre er ikke alltid voldtekt i dag. Loven bør endres.»

 4. Psykologtime med en vri. Millionene tikker inn for lokale gründere.

 5. – En fantastisk følelse

 6. Vil øke produksjonen i Hardanger: – Vi profitterer på klimaendringene