– Blodpris! Dette må da være overpris, sier Ingebjørg G. Byklum til Fædrelandsvennen.

Det var etter en bedre middag over et par glass vin natt til første påskedag at de fire venninnene fra Kristiansand hadde behov for drosje fra Bykle Hotell til hytta ved Byklestøylane, fire kilometer unna.

– Vi fikk hotellet til å ringe Hovden Taxi for oss. Stor var forskrekkelse da vi hørte at drosja skulle ha 1000 kroner for å kjøre oss, sier Byklum.

– Ingen kommentar

– Dyrt har det alltid vært å ta drosje i Bykle, men dette gikk ikke an. Vi kikket bort på Hanna, hotelldirektøren, med bedende øyne. Heldigvis forbarmet hun seg over oss og kjørte oss hjem, sier Byklum.

Når Fædrelandsvennen henvender seg til eier av Hovden Taxi, Inge Viktor Olsen, har han så lite lyst til å snakke om saken at alt han sier er «ingen kommentar.»

– For dyrt

Plansjef Ola Olsbu i Aust-Agder fylkeskommune sier til Fædrelandsvennen at siden Olsen kjører på turvognløyve og ikke drosjeløyve på Hovden, kan han forlange den prisen han vil. Så er det opp til kunden å si nei eller ja til pristilbudet.

– Men for meg høres dette altfor dyrt ut, sier Olsbu.

Ikke Bykle-drosje

– Det er ille at det ikke er mulig å få tak i drosje her i midtregionen i Bykle til en fornuftig pris, sier «pirattaxisjåfør» Hanna Auestad. Hun husker godt episoden påskeaften.

Det er ingen som har drosjeløyve i Bykle. Dette finnes på Hovden, 20 — 25 kilometer unna. Men påskeaften var det altså en «taxi»-eier med bare turvognløyve som ble oppringt.

Promillekjøring

Det er ikke bare drosjeprisene som gjør et liv utenfor stuedøra en smule problematisk. Store avstander med kostbare drosjeturer gjør at «alle vet» at det forekommer en god del promillekjøring.

– Når det er så vanskelig å få tak i drosje, så blir det dessverre slik av og til at folk kjører hjem etter tre, fire øl, sier Auestad.