Indias IT-minister mener Telenor er uten skyld i korrupsjonssaken, sier statsråd Rigmor Aasrud etter et møte i New Delhi tirsdag.

Ønsker rettferdig behandling

Aaserud har i forkant av møtet sagt at hun ønsker å forsikre seg om at Telenor får en rettferdig behandling i India.

— Jeg tror ikke Telenor har gjort noe galt. Lisensene ble gitt før selskapet kom inn på det indiske markedet, sa hun før møtet ifølge telegraphindia.com.

I dag har hun møtt kommunikasjonsminister Kapil Sibal, som nå ser ut til å mene det samme ifølge NTB.

Telenor uten skyld

— Den indiske IT- og telekommunikasjonsministeren Kapil Sibal bekreftet veldig tydelig at Telenor har kommet opp i en situasjon som de ikke er skyld i, sier Aasrud til NTB etter at hun tirsdag møtte sin indiske kollega.

Har du tips om denne saken? Send oss en e-post!

Hun legger til at Sibal mente Telenor er rammet av hendelser som inntraff før den norske telekomgiganten kom inn i India.

— Han la også vekt på at det er viktig med et samarbeid med Telenor i framtiden, sier Aasrud.

Til den indiske tv-stasjonen IBN sier Aasrud at det var et fruktbart møte hvor de to diskuterte Telenor-saken. Sibal uttalte at han vil ta Telenors bekymringer på alvor.

Mistet lisenser

I forrige uke ble det kjent at Telenors datterselskap Uninor hadde mistet 22 mobillisenser til å drive nett for 36 millioner mobilkunder i India etter en dom i indisk høyesterett. Begrunnelsen var underprising og fusk ved tildelingen av lisensene. Fredag varslet Telenor nedskrivninger på 4,2 milliarder kroner.

(NTB)

Statsråd Rigmor Aaserud
Olsen Olav