Kvinnen fra Sørlandet ble i tingretten frikjent for forsøket på kokainsmugling fra Bolivia. Sterkt medvirkende til at hun ble frikjent, var forklaringen hennes om at hun ikke visste de skulle til Bolivia.

22-åringen har hele tiden forklart at hun fikk vite at de skulle til Spania for å hjelpe Stinas besteforeldre med å male huset, og hun hentet malerklær hos foreldrene på Sørlandet.

På Gardermoen fikk hun vite at de skulle til Bolivia i stedet, noe hun ikke fortalte foreldrene om.

Vitner mot eks-kjæresten

Stina Brendemo Hagen rømte fra kokaindommen i Bolivia etter at hun fikk barn. Nå har hun møtt eks-kjæresten igjen i Borgarting lagmannsrett, der hun vitner mot henne.

Kvinnen fra Sørlandet ble veldig glad da hun fikk tilbud om å bli med til Bolivia.

— Var det noen tvil om at dere skulle til Bolivia? spør aktor, statsadvokat Petter Mandt.

— Nei.

- I bilen på vei til Gardermoen, hva snakket dere om?

— Bolivia, ferien vi skulle til.

- Var NN (22-åringens navn, red.anm.) med i samtalen?

— Ja.

- Madeleine kom med bagene

Brendemo Hagen forklarer seg videre i retten nå om hvordan de flatpakkede Adidas-bagene, som senere viste seg å inneholde kokain, ble lagt i koffertene deres.

Det skjedde da Madeleine kom inn på rommet deres med en koffert. I den hadde hun bagene, som hun spurte om jentene kunne ta i koffertene sine.

— Jeg hadde lokket kofferten min, så jeg sa «det får du gjøre selv». Da lokket Madeleine opp kofferten min, tok ut halvparten av klærne mine og la ned bagene. Jeg spurte hvorfor, og hun sa at det var for å beskytte bagene.

Brendemo Hagens kjæreste la selv bagene i kofferten sin.

- Hvordan fikk hun fysisk tak i dem?

— Madeleine ga henne dem, fra den marineblå kofferten.

- Hadde du sett den kofferten før?

— Nei.

- Vet at hun er uskyldig

Forsvareren til Sørlands-kvinnen, advokat Carl Bore, har overtatt utspørringen av Brendemo Hagen.

Bore stiller spørsmål i et forsøk på å få frem mulige uoverensstemmelser mellom det hun har sagt i politiavhør og det hun forklarer i retten.

- I politiavhør har du fortalt at Madeleine luket NNs (Sørlands-kvinnens navn, red.anm.) koffert, men nå sier du at det var NN. Det er ikke så at du prøver å snakke NN inn i historien?

— Jeg vet NN er uskyldig. Jeg forteller min historie, jeg, ikke for å blande NN inn idet.