«Tyskland fortjener ikke DETTE», skriver tabloiden Bild i store bokstaver under et bilde av greske demonstranter i naziuniformer som gjør Hitler-hilsen og vifter med et hakekorsflagg.

«Kvalmende protester mot Merkel i Hellas. Og likevel skal vi fortsette å betale», skriver avisa videre og legger til i en leder at et utakknemlig Hellas ikke hører hjemme i eurosonen.

En tapper Merkel trasset protestene under sitt seks timer lange besøk i Athen tirsdag og gjentok et løfte om å beholde gjeldstyngede Hellas i eurosonen.

Det var det første besøket hennes i Hellas på tre år, og besøket var preget av en noe mykere tone mens hun hyllet Hellas for reformene som er innført hittil. Men hun tilbød ikke statsminister Antonis Samaras noen konkrete lettelser i EUs og IMFs betingelser.

— Fiasko

De fleste tyske medier synes å mene at reisen var en fiasko dersom formålet var å bringe de to landene nærmere sammen. Mange grekere legger skylden for de harde lånebetingelsene på Tyskland.

«Merkels besøk skulle være en goodwill-gest, men det er tvilsomt om hennes lavmælte uttrykk for sympati ble hørt av demonstrantene», skriver Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Bare når de innser at «det fjerde riket» ikke har skylden for deres elendighet, vil grekerne se lys i enden av tunnelen slik statsministeren minnet om», skriver avisen.

- Tysk støtte

Greske aviser ser likevel ut til å ha merket seg Merkels mykere tone og hyllet besøket som et uttrykk for støtte til oppofrelsene som det greske folket har gjort.

«Med sitt besøk har Merkel gjort slutt på to og et halvt år med isolasjon for Hellas. Hun kom, hun så, hun lovte», skriver den konservative avisen Kathimerini i en leder.