Statsminister Wen Jiabao i Kina, stormakten som kan være i ferd med å gjøre en «hard landing», økonomisk sett, uttalte at det kunne være rom for å justere landets pengepolitikk, etter at landets prisstigning har mistet noe av farten.

— Statsministeren kommer sjelden med så konkrete uttalelser, men det kan være at han vil presisere at myndighetene vil hjelpe økonomien ved hjelp av pengepolitikken, sier Kiyoshi Ishigane, strateg ved Mitsubishi UFJ Asset Management Co. i Tokyo, ifølge Bloomberg.

Sammen med en svekkelse av japanske yen og tegn på at det amerikanske boligmarkedet kan være i ferd med å stabilisere seg, ble det god stemning i de asiatiske aksjemarkedene, skriver nyhetskanalen Bloomberg.

Oljeprisen steg for tredje dag på rad i USA, etter at høyt forbruk tømte de amerikanske oljelagrene til laveste nivå siden april.

Følg Aftenposten Økonomi på Facebook!

Litt opp i USA og Asia

Prisen på olje i dette markedet steg med 0,2 prosent til 94,50 amerikanske dollar pr. fat, og markerer dermed en oppgang på 11 prosent siden juni. Men fortsatt ligger denne oljeprisen 4,4 prosent under nivået fra nyttår, melder nettstedet.

Klokken 07.40, norsk tid, ser de viktigste indeksene slik ut:

  • Nikkei 225-indeksen i Tokyo er opp 1,62 prosent, til 9069 poeng.
  • Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 0,16 prosent til 20.085 poeng.
  • Shanghai Composite-indeksen er omtrent uendret på 2117 poeng.
  • Den sørkoreanske Kospi-indeksen er ned 0,09 prosent til 1955 poeng. New York-børsen endte onsdag kveld slik:
  • Dow Jones Industrial Average, med 30 av de største selskapene, endte omtrent uendret (ned 0,06 prosent) på 13.165 poeng.
  • Nasdaq Composite-indeksen, med i hovedsak teknologirelaterte aksjer, steg 0,46 prosent til 3031 poeng.
  • Standard & Poor's 500-indeks, med et bredt utvalg av store og små aksjer, steg 0,11 prosent, og ligger nå på 1406 poeng.