Til sammen syv banker i Tyskland og tre i Østerrike mister nå kredittverdighet og regnes altså som mindre sikre og solide enn tidligere. Commerzbank, som har sin base i Frankfurt, ble nedgradert ett hakk, til A3.

Landets største bank, Deutche Bank AG, venter nå på sin dom, som vil bli ferdigstilt på et senere tidspunkt, ifølge Moody’s. Det melder Bloomberg.

Tåler ikke tap

Det er den europeiske gjeldskrisen sammen med bankenes begrensede evne til å tale tap som har ført til kredittnedgraderingen, skriver Moody’s i en uttalelse. Tirsdag kom det frem at spanske banker ikke lenger klarer å låne penger på det internasjonale pengemarkedet. Den spanske regjeringen har bedt EU om finansiell hjelp.

Som svar på den økonomiske krisen som herjer Europa, har Den europeiske sentralbanken bedt lederne i eurosonen om å innføre en økonomisk og finansiell union. I en telefonkonferanse tirsdag ble finansministrene i G-7-gruppen enig om å følge situasjonen nøye og finne felles svar på utfordringene. Den europeiske sentralbanken er under stadig sterkere press fra aktører som ønsker drahjelp for bankens ledere møtes onsdag.

Må handle

Administrerende direktør i investeringsselskapet Value Investment Prinicipals Ltd. Sandy Mehta, karakteriserer Moody’s nedgradering av de tyske bankene som «litt streng». Hun understreker likevel at det nå er tid for handling.

— Hvis ikke autoritetene og stormaktene i Europa går sterkere til verks er muligheten der for at de økonomiske problemene vil komme til Tyskland også, sier Mehta.

Moody’s annonserte i februrar at de ville vurdere 114 europeiske banker for å undersøke rekkevidden av regionens gjeldskrise. Forrige måned ble 16 spanske banker nedgradert. Nå er det altså Tysklands tur.