Forretningsmannen Trond Mohn fra Bergen var den i landet med høyest inntekt i 2011. Han hadde en skattbar inntekt på 311,6 millioner kroner og en formue på 4,2 milliarder, viser ligningstallene for 2011.

Trond Mohn er konsernsjef i det familieeide industrikonsernet Frank Mohn som produserer blant annet skipspumper og oljevernutstyr og leverer utstyr over store deler av verden.Mohn er kjent for å være raus og har gitt vekk store pengesummer til blant annet idrett, forskning og medisinsk utstyr. I et intervju med Bergens Tidende uttalte han i september at han regner med å gi bort 250 millioner kroner i år. Blant annet gir han 100 millioner kroner til Bergen Medisinske Forskningsstiftelse, noe de får hvert år, skriver avisen.

Eiendomsutvikler Christian Ringnes hadde en skattbar inntekt på 155,6 millioner kroner i 2011.
Ingar Storfjell

Bryggeriarving

Etter Mohn følger eiendomsutvikleren Christian Ringnes som hadde landets nest største inntekt i fjor.

Ringnes hadde skattbar inntekt på 155,6 millioner kroner. Det var hans oldefar som etablerte Ringnes bryggeri i 1877, men famillien har senere solgt seg ut av bryggerivirksomheten og Ringnes har satset stort i eiendomsmarkedet.

Han kjøpte tidligere i år Ibsens bygård i Arbinsgate 1 i Oslo. Ringnes driver også et miniflaskemuseum i hovedstaden.

Laks gir millioninntekt

Alle de tre neste som følger på inntektstopplisten er bosatt i Kvænangen kommune i Troms fylke og driver innen lakseoppdrett.

Arne Henrik Evensen hadde en skattbar inntekt på 142,32 millioner kroner i 2011. Deretter følger Arnold Valdemar Sollund med 142,28 millioner kroner og Arvid Otto Hansen med 137 millioner kroner i skattbar inntekt i fjor.