Uttrykket, koblet til tegnet #, brukes mye på mikrobloggtjenesten Twitter og billeddelingstjenesten Instagram for å markere trender og temaer, for eksempel #baby. Men babyen Hashtag Jameson ser ikke ut til å være alene med et teknologiinspirert navn.

En fersk navnestatistikk fra Babycenter viser at det i år var 15 prosent flere jenter som fikk navnet Apple enn i fjor. 12 prosent flere guttebabyer fikk navnet Mac.

Stadig flere liker også lyden av navnet Siri. 5 prosent flere enn i fjor kalte opp sin nyfødte datter etter den norskutviklede stemmebaserte personlige assistenten for iPhone, nemlig Siri.

- Navn med mening

- Det blir stadig viktigere for nye foreldre er å finne navn med mening, sier BabyCenter-redaktør Linda Murray ifølge ABC News. Og enkelte mener smarttelefonen er det beste foreldreverktøyet siden bleiene.

Det understrekes likevel at til tross for den økende populariteten, så er ikke iBabyene inne på topplistene over de mest populære navnene i USA. Her topper mer tradisjonelle navn som Sophia og Aiden.

Facebook og Like

Men også andre populære IT-selskaper fungerer som inspirasjon for nybakte foreldre.

En egyptisk gutt ble i fjor kalt Facebook og et israelsk par har gitt sin datter navnet Like etter Facebook-knappen med tommelen opp.

Skuespilleren Jason Lee, kjent fra TV-serien «My name is Earl», har gitt sin sønn det uvanlige navnet Pilot Inspektor.