Vipps tapte 181 millioner kroner i fjor – skylder på engangskostnader

Inntektene steg kraftig, men Vipps endte med et større underskudd i fjor enn året før.

Vipps-sjef Rune Garborg
Publisert: Publisert:

Samlet hadde selskapet i 2021 et underskudd etter skatt på 181 millioner kroner, mot et underskudd på 35 millioner kroner i 2020.

Bakgrunnen for økt underskudd er ifølge selskapet først og fremst betydelige engangskostnader knyttet til bytte av plattform og leverandør på ID-området, samt engangskostnader knyttet til fusjonen og fisjonen som planlegges.

Justert for engangskostnader ble resultatet forbedret med 70 millioner kroner sammenlignet med året før.

272 mill. i økte inntekter

Inntektene landet på 1,77 milliarder kroner i fjor, en økning på 272 millioner fra samme tid året før.

– Vi opplever en enorm etterspørsel fra nettbutikker og bedrifter over hele landet som ønsker å ta betalt på en enkel måte. Før pandemien hadde vi 3 500 nettbutikker som tok Vipps, nå har vi 15 000, sier Vipps-sjef Rune Garborg i en melding.

Investerer i Norden

Vipps investerer for videre vekst i Norden, både for forbrukere og bedrifter.

– Vipps kommer med flere nyheter fremover som vil gjøre det enda enklere å ta betalt og øke salget for bedrifter i både fysiske og digitale butikker. Ikke minst planlegger vi å investere betydelig i den europeiske satsingen sammen med Mobilepay og Pivo, sier Garborg.

Som tidligere meldt vil Vipps slå seg sammen med danske Mobilepay og finske Pivo, i et forsøk på å bli mer konkurransedyktig i det europeiske betalingsmarkedet.

Selskapet melder at søknaden om fusjon er til behandling i EU-kommisjonen og konklusjon er ventet om ikke lenge.

Dersom fusjonen blir godkjent vil det nye, nordiske selskapet få totalt 12 millioner brukere, over 400 000 bedriftskunder og ha over 900 millioner transaksjoner årlig.

Publisert: