Bjørn Rune Gjelsten trekker seg ut av Molde – Kjell Inge Røkke blir eneeier

Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredjedel i Molde Fotball AS.

Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredjedel i Molde Fotball AS.
Publisert: Publisert:

– Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside.

Røkke kjøper eierandelene via Stiftelsen Molde Fotball. Dermed blir Aker-eier Røkke eneeier i Molde Fotball AS, som står for driften av Molde FK.

– Handler om mer enn fotball

– Engasjementet handler om mer enn fotball. Enda viktigere er idrettens og Aker Stadions betydning for inkludering av alle og tilhørighet til Molde-regionen, sier Kjell Inge Røkke. Han fortsetter:

– Jeg vil takke Bjørn Rune for hans engasjement og økonomisk støtte gjennom mange år.

Rettighetene til Molde Fotball AS’ rettigheter er knyttet til både markedsarbeid og sponsorkontrakter, kjøp og salg av spillere, administrasjon og praktiske støttefunksjoner. Selskapet har ikke bestemmelse over sportslige forhold, skriver klubben på sine sider.

Skal sikre at Molde FK går med overskudd

Men Røkke-eide Molde Fotball AS er imidlertid forpliktet til å gi klubben driftsstøtte som sikrer at Molde FK går med overskudd.

Røkke tar ikke ut penger gjennom eierskapet, heller ikke inntekter ved spillersalg, skriver klubben.

Aker-eieren har bidratt økonomisk til Molde FK siden 1992.

Publisert: