Oslo Børs snudde til svak oppgang

SAS-aksjen falt kraftig etter at Sverige varslet at landet ikke er langsiktig eier i det kriserammede flyselskapet. Rec Silicon og Equinor gjorde det samtidig bra.

RØDT: Oslo Børs faller i tidlig handel tirsdag.
Publisert: Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs startet dagen svakt opp, før det etter kort tid snudde nedover. Utover ettermiddagen klatret Børsen derimot tilbake i svakt positivt terreng.

Det endte til slutt med en oppgang på 0,33 prosent for hovedindeksen tirsdag..

Ute i verden peker pilene nedover på Wall Street tirsdag ettermiddag, og de viktigste børsene i Europa er også i negativt terreng.

SAS er en av dagens tydelige børstapere. Aksjen endte til slutt ned 14,3 prosent.

Sveriges næringsminister Karl-Petter Thorwaldsson varslet tirsdag at Sverige er klare for å gjøre om gjeld til aksjer i det kriserammede flyselskapet. Den svenske staten er likevel tydelig på at den ikke vil være langsiktig eier i selskapet.

Sverige vil heller ikke skyte nye penger inn i SAS, varsler den svenske regjeringen.

Trenger penger

Flyselskapet har vært klar på at redningsplanen krever at investorer tilfører mer penger. Planen, kalt SAS Forward, er tredelt.

SAS vil omgjøre 20 milliarder svenske kroner fra gjeld og hybridobligasjoner til aksjer, hente minst 9,5 milliarder i frisk kapital og redusere de årlige kostnadene med 7,5 milliarder.

Selskapet forventer at en «betydelig del» av den friske kapitalen vil komme fra nye investorer.

Oppgang for Equinor

Ellers i flybransjen la Norwegian frem trafikktall i dag tidlig. De viste at flyselskapet hadde 200.000 flere passasjerer i mai enn måneden før.

Aksjen falt fra start, og endte til slutt ned 2,21 prosent.

Blant de mest omsatte aksjen har hatt en god start på børsuken, med en oppgang på 2,26 prosent.

På morgenen har Transocean og Equinor meldt om en riggavtale til opp mot 2,4 milliarder kroner med opsjoner, for boring av brønner på Haltenbanken Vest Unit og Halten Øst.

Solenergiselskapet Rec Silicon var det neste mest omsatte aksjen, og endte opp 7,94 prosent.

I USA hadde flere solcelleselskaper også en god børsdag mandag. Utviklingen kom etter at president Joe Biden gikk inn for å gi unntak for toll på solcellepaneler produsert i Kambodsja, Malaysia, Thailand og Vietnam i to år fremover, melder Reuters.

Publisert: