Åpningen av Follobanen utsettes til søndag 12. februar

Testprogrammet på Follobanen tar lengre tid enn forventet, og Bane NOR har besluttet å utsette åpningen til 12. februar.

Publisert: Publisert:

– Vi er lei oss for at pendlerne og øvrige reisende på Follobanen ikke har fått det tilbudet vi har lovet dem, og at det nå tar ytterligere tid før gjenåpning, sier Gorm Frimannslund, konsernsjef i Bane NOR i en pressemelding.

Åpningen blir utsatt slik for at Bane NOR kan være sikre på at de kan håndtere eventuelle ytterligere feil og mangler før togene settes i trafikk. Utsettelsen er kommunisert til Vy i dag slik at de kan få tid til å planlegge rutetilbudet fremover, samt ivareta informasjonsbehovet om togtilbudet til de reisende, står det i meldingen.

Forventer at planen er realistisk

Jernbanedirektoratet skriver i en pressemelding at de forventer at BaneNOR har gjort grundige risikovurderinger, og tatt høyde for at Vy trenger tid til å planlegge rutetilbudet.

– Jeg forventer at Bane NORs plan nå er realistisk. Det er synd for de reisende at åpningen av Follobanen er utsatt. Vi vil følge utviklingen tett for å sikre et godt og forutsigbart togtilbud, sier jernbanedirektør Knut Sletta.

I en rapport til Samferdselsdepartementet mandag 16.januar skrev jernbanedirektoratet at tidsplanen til Bene NOR fremsto som «veldig stram».

Jernbanedirektoratet har innkalt Bane NOR og Vy til et møte førstkommende mandag.

– Vi kommer til å gjennomføre hyppige statusmøter og sikre at togtilbudet på Østfoldbanen opprettholdes på dagens nivå fram til Follobanen åpner, sier jernbanedirektøren.

Follobanen ble opprinnelig åpnet 11. desember, men ble stengt etter bare få dagers drift.

Publisert: