Mowi venter å tjene 240 millioner euro på driften i tredje kvartal

Det viser foreløpige beregninger fra den norske lakseoppdretteren.

OPPDATERING: Mowi, der John Fredriksen er storeier, rapporterer foreløpige tall for tredje kvartal.
Publisert: Publisert:

Oppdrettsgiganten Mowi venter at det operasjonelle driftsresultatet øker til 240 millioner euro (tilsvarende 2,49 milliarder norske kroner) i tredje kvartal, ifølge en oppdatering fra selskapet.

Totalt anslår Mowi en slakt på 134.000 tonn laks i kvartalet. Det er tre tusen tonn høyere enn selskapet anslo for tredje kvartal da rapporten for andre kvartal ble lagt frem.

På samme tid i fjor lå det operasjonelle driftsresultatetoperasjonelle driftsresultatetresultat før justering av biomasse, det vil si verdien på fisken i sjøen på 131 millioner euro mens det ble slaktet 117.115 tonn laks.

Les også

Overskuddene i laks er maks i næringslivet

På forhånd ventet analytikerne i snitt at den operasjonelle driften skulle stige til 222 millioner euro i kvartalet, ifølge Infront TDN Finans.

Det ventes også at Mowi vil betale et utbytte på 1,96 kroner per aksje for tredje kvartal, totalt litt over en milliard kroner.

Manetproblemer i Skottland og Irland

Mowi skriver at oppdateringen at oppdretten i Skottland og Irland ble påvirket negativt av problemer knyttet til mikromaneter. Dødeligheten som følge av dette var på 0,5 euro per kilo i Skottland og 3 euro per kilo i Irland, ifølge selskapet.

Det operasjonelle driftsresultatet i Skottland kom inn på 0,3 euro per kilo, mens det lå på minus 1,2 euro per kilo i Irland. Den norske lakseoppdretten, som står for den klart største delen av virksomheten til Mowi, fikk et operasjonelt driftsresultatet på 2,55 euro per kilo.

Slaktevolumet i Norge var på 87,5 tusen tonn. Chile (17 tusen tonn), Skottland (14,5 tusen tonn), Canada (11 tusen tonn), Irland (to tusen tonn) og Færøyene (to tusen tonn) utgjør den øvrige oppdrettsvirksomheten.

Aksjeras

Mowi-aksjen har falt kraftig siden regjeringen foreslo grunnrenteskatt på de store lakseoppdretterne.

Selv om flere meglerhus har kuttet drastisk i sine syn på aksjen etter skatteforslaget, har de fleste fortsatt kjøpsanbefaling på Mowi.

Milliardæren John Fredriksen er største eier i selskapet.

Oppdrettsgiganten rapporterer fullstendige resultater 9. november.

Aksjen
Rettelse

I første publisering sto det at Mowi slaktet 134 tonn, men det skal selvfølgelig være 134.000. Feilen ble rettet kl. 13.54. Vi beklager!

Publisert: