Traa innrømmer selv at hun har brutt aksjeloven, skriver Bergens Tidende.

— Dette utbyttet er ulovlig da selskapet mangler tilstrekkelig fri egenkapital til dekning av uttaket, skriver Traa i årsmeldingen for investeringsselskapet Dspin AS .

Hun er nå er i ferd med å rette det opp igjen. Tidligere denne måneden sendte hun en ut kreditorvarsel som viser at hun er i gang med en prosess som skal gjøre utbyttet lovlig.

Solgt til milliardær

Skistjernen fra Voss hoppet rett fra kulekjøringen og over som medeier og ansatt med sitt eget navn som merkevare i 2002.

Det som begynte med salg av luer har gjennom årene vokst og utviklet seg til å omfatte et bredt konsept av blant annet T-skjorter, gensere, jakker og bukser og ullundertøy.

I 2010 ble Kari Traa AS fusjonert med morselskapet til Skigutane AS, og solgt til milliardæren Kjetil Holta gjennom sportsleverandørselskapet Active Brands.

Hvor mye Active Brands og Holta Invest har betalt for de 60 prosentene er ikke kjent.

Negativt resultat

Gjennom sitt heleide investeringsselskap Dspin AS, investerte Traa i fjor om lag 7,4 millioner kroner i aksjer. Cirka fem av millionene gikk til kjøp av aksjer i Active Brands som hun eier 4,5 prosent i.

Bokført egenkapital lå i 2010 på om lag 14,4 millioner, mens resultatmessig gikk den tidligere OL-vinneren 1,7 millioner i minus. Selskapet hadde ingen driftsinntekter i 2010.

— Det er ingen ansatte i selskapet utover sporadisk aktivitet ved daglig leder, skriver Traa videre i årsmeldingen.

Bergens Tidende har gjentatte ganger forsøkt å få fatt i Kari Traa, uten hell.