Tyske myndigheter sier de er i intensive samtaler med Frankrike om EADS og BAE Systems og en mulig avtale verdt 35 milliarder euro, tilsvarende 260 milliarder kroner.

I Paris sier en rådgiver i det franske forsvarsdepartementet til AFP at forsvarsministrene fra Storbritannia, Frankrike og Tyskland skal møtes på Kypros denne uken for å diskutere prosjektet.

En mulig fusjon har vakt store bekymringer i Storbritannia om at det kan føre til at en av hjørnesteinene i den britiske økonomien kan havne på utenlandske hender. Britene bekymrer seg også for landets politiske forhold til USA, som BAE Systems baserer omkring halvparten av inntekten på.

Verdens tredje største

En fusjon mellom to så store forsvarsentreprenører kan radikalt forandre den forsvarsindustrielle basen i disse landene, melder forsvarskomiteen i en uttalelse mandag. Granskingen skal ifølge komiteen undersøke den sannsynlige innvirkningen en slik fusjon vil ha på det britiske forsvaret.

Flernasjonale EADS, som er morselskapet til Airbus, produserer passasjer— og militærfly, helikoptre, forsvarsutstyr og innretninger innen romfart. BEA Systems er Europas største og verdens tredje største forsvarsbedrift.