HTC frir til kvinner og musikkelskere

En designtelefon med velfylt utstyrspakke og helt nye musikkopplvelser er noen av høydepunktyene på HTCs mobile høstmeny.

Publisert Publisert

NYHET: Her er litt av hva HTC har har å by på fremover.

  • Klaus Børringbo
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

HTC har vokst fra å være en forholdsvis liten leverandør av avanserte businessmobiler, til å bli en storleverandør av avanserte og brukervennlige smarttelefoner i de fleste prisklasser.

Android som mobil plattform styrker stadig vekk sin posisjon, her hjemme var HTC inne på både 5. og 7. plassen over Netcoms mest solgt mobiler i september.

«Rhyme» for den kresne

Høstens nyheter fra Taiwan består blant annet av en helt ny telefon med egen tilbehørspakke, som er spesialdesignet av kvinner — for i all hovedsak kvinnelige brukere.

— Dette er ikke en telefon bare for kvinner, men det er tenkt spesielt godt rundt praktiske detaljer og brukervennlighet, forteller produktsjef for Norden og Baltikum Christer Högström i HTC til Aftenposten.no.

Han legger samtidig ikke skjul på at Android hittil har vært en plattform med overvekt av mannlige brukere.

Mye ekstrautstyr

Designtelefonen og den medfølgende utstyrspakken kaller «Rhyme».

I tillegg til selve telefonen, som er en liten og nett men forholdsvis avansert mobiltelefon, kommer den med en hel eske med ekstrautstyr.

Rhyme kommer med 3,7-tommers skjerm og 5 megapikslers kamera med blitz. I tillegg til at dette er en fullblods Android-telefon med alle de avanserte funksjoner og programmer det innebærer, kommer den med HTCs eget menysystem Sense på toppen.

Ny versjon av Sense

Sense kommer nå i en ny versjon 3.5, som skal gjøre brukeropplevelsen enklere og bedre. I tillegg har Rhyme fått et en ekstra enkel og tilgjengelig forside i telefonen.

Utstyrspakken inneholder lader og docking-stasjon med høyttalere, som HTC kaller ”night-stand. Den er spesialkonstruert for at man skal kunne lade og bruke telefonen som vekkerklokke på nattbordet.

I tillegg kommer den med armbånd for å ha telefonen på armen under trening, Bluetooth øreplugg, Bluetooth bil-handsfree, øreplugger med flat kabel for mindre ”båndsalat” i håndvesken.

En gimmickdings som lyser og blinker når det ringer, fæølger også med. Den kan henge ut av håndveska eller ryggsekken og gir signal om inngående samtaler eller meldinger, selv i lydløs modus.

Ekstrem musikkpakke

HTCs nye supertelefon heter Sensation XL. Den kommer med en skjerm på hele 4,7 tommer og skal selges med ekstrautstyr fra Beats By Dr. Dre (ekstern link til Wikipedia).

— Vi har gått inn som eier og dermed inngått et langvarig strategisk samarbeid med Beats, forteller Högström i HTC.

Den nye Sensation XL-telefonen selges med øreplugger, eller et begrenset antall spesialdesignede hodetelefoner av typen Solo, fra Beats By Dr. Dre.

HTC har også lagt inn et eget lyd-chip, såkalt DSP-chip, som sammen med lydtilbehøret fra Beats skal forbedre lyden på musikken betraktelig.

Vi fikk prøvelytte, og forskjellen i lydkvalitet med og uten den spesielle lydkretsen var betydelig.

Denne modellen er en Android-telefon (2.3.5) og den er ventet på markedet i løpet av november. Prisen vil ligge på rundt 6500,- kroner uten abonnement, med InEar-ørepluggene fra Beats. Med Solo-headsettet kommer den på ca. 6800,- kroner.

Oppgradert musikkversjon

HTCs Sensation-modell, som allerede har vært på markedet en stund, har nettopp kommet i butikkene i en spesialutgave for musikk.

Telefonen er stort sett den samme, men den er også oppgradert med Beats-programvaren og selges med Beats By Dr Dre In-Ear øreplugger.

Første smarttelefon

HTC lanserer nå i høst også en noe enklere og prissnill smarttelefon, beregnet for unge eller eldre som skal kjøpe sin første smarttelefon.

Explorer kommer med en 32, tommer skjerm, kamera med tre megapikslers oppløsning, men med alle de muligheter en Android-mobil har, med en mengde avanserte programmer og funksjoner. Enda flere kan lastes ned fra Android market.

Si din mening i kommentarfeltet under!

Publisert
BT anbefaler

Se Ingebrigtsens første Brann-intervju

Kåre Ingebrigtsen tar over som hovedtrener i Brann.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Slik var det i Bergen med tidleg skjenke­stopp: – Oppsikts­vekkande

  2. I over åtte år har bybaneførere blitt syke av denne spaken. Først nå er løsningen på plass.

  3. Politiet har rykka ut til fleire heimefestar: – Det renn inn

  4. – Ferie pleide å handle om å ikke gjøre noe

  5. Derfor valgte Brann Inge­brigtsen foran Knutsen

  6. Jannike fra Bergen får reise Norge på langs i en bo­bil betalt av Hurtig­ruten