Ryktebølgene går stadig høyere i forkant av Apples forventede lansering av en ny iPhone onsdag i neste uke.

Det spekuleres heftig i mange medier og rundt om på diverse nettsteder. Hvor stor blir skjermen, hva med oppløsning og prosessorkrefter, og ikke minst hva skjer med designet?

Her en av flere påståtte iPhone 5-videoer som er lagt ut på YouTube:

I tillegg hevder mange å vite at Apple er på gang med en ny og mindre versjon av iPad i løpet av vinteren. En iPad mini, eller mini iPad om du vil.

Argumentet som ofte går igjen, er at Apple neppe akter å sitte stille og se på at Samsung og andre tar for seg i et stadig voksende nettbrettsegment med skjermer fra seks til åtte tommer.

Verdifulle rykter

Rykteflommer Apple i kjent stil ikke løfter en finger for å stoppe. Og hvorfor skulle de det? Bedre gratis forhåndsreklame og opphaussing frem mot en produktlansering, kan man ikke drømme om. Denne artikkelen inkludert.

Ryktesky som vi utgangspunktet er, klarte vi ikke å motstå ryktebølgen det velrenommerte analysebyrået NPD DisplaySearch nylig sendte ut fra sin blogg.

Et byrå som i mange år har fulgt produksjon og skiping av LCD-panler tett, for å kunne gi kundene gode prognoser og tall på utviklingen.

Girer opp for Apple

Ifølge DisplaySearch har alle ledd i LCD-verdikjeden, fra panelprodusenter til komponentleverandører, giret opp produksjonen for Apple i andre halvår.

Analysebyrået tror Apple i første omgang vil lansere tre nye mobile produkter: iPhone 5, iPad Mini og en forbedret iPad. Alle produkter som krever lette, tynne, strømsparende og høyoppløste paneler.

DisplaySearch peker på at det neppe finnes en mer krevende og kunnskapsrike panelkunde enn Apple. Deres utfordrende og tøffe krav til spesifikasjoner og leveringsbetingelser setter produsentene på store prøver. Samtidig er Apple en stor og viktig kunde for mange med sine store volum.

iPhone 5

NDP DisplaySearch tror den nye iPhonen som muligens blir lansert førstkommende onsdag, vil får en skjerm på 4 tommer, mens oppløsningen blir på samme 326 bildepunkter per tomme som iPhone 4S.

Til sammenligning økte Samsung skjermstørrelsen fra 4.3 til 4.8 tommer på sin Galaxy SIII, den kanskje fremste konkurrenten til iPhone.

Det store teknologiske nyvinningen på den nye iPhone, vil ifølge analysebyrået være en ny type integrering av den trykkfølsomme teknologien, noe som angivelig setter store krav til panelprodusentene.

iPad Mini

En ny og mindre iPad vil dukke opp i fjerde kvartal med en 7,85 tommer stor skjerm, tror Display Search. Ultratynn design og lavt strømforbruk blir trolig nøkkelfaktorene når Apple entrer dette nettbrettsegmentet.

-Ikke unaturlig

Journalist Marius Valle i mobilnettstedet Mobili.no, synes ikke det er unaturlig om Apple vil inn i dette segmentet.

-Konkurrentene har jo laget mindre brett med hell, og det ikke minst kundene flere grunner til å kjøpe iPad, sier Valle.

Hva gjelder spekulasjonene rundt en 4 tommers skjerm på den nye iPhone, tror Valle at Apple muligens ikke ønsker å gjøre den nye modellen stort større.

-Slik det ser ut blir skjermen bare lengre, og telefonen like bred. Skulle det vise seg å stemme vil jeg tippe at de bruker mye tid på å demonstrere hva som er galt med større skjermer på opp mot fem tommer, sier Valle.

Produskjonsestimater (millioner enheter):

Produkt Panel & Touch Feature Aug Sep Okt
iPhone 5 4.0” LTPS 326ppi, In-Cell Touch 13 20 26
iPad Mini 7.85”XGA IPS, film Type P-Cap touch 1 3 5
iPad 2 9.7” XGA IPS 2 2 2
iPad + Refresh 9.7” QXGA IPS 5 4 7

Kilde: NPD DisplaySearch

På DisplaySearch sin liste over involverte leverandører som nå girer opp produksjonen av nye Apple-produkter, finner vi Corning, Japan Display, LG Display, Sharp, AUO, Chimei Innolux, Samsung, Radiant, Coretronic, TPK, Wintek og Foxconn.

LES OGSÅ: Apple nekter å svare for dårlige arbeidsforhold

Over 200 millioner

I sine anslag for hele 2012 tror at det vil bli skipet til sammen 21 millioner iPad 2, 43 millioner iPad 3, og 8 millioner iPad Mini. Tilsvarende tall for iPhone 4S forventes å bli 105 millioner, mens Display anslår at 35 millioner iPhone 5 vil skipet før nyttår.

Til sammenligning meldte Samsung tidligere denne uken om at de har solgt over 20 millioner av sin Galaxy SIII i løpet av en periode på 100 dager.

Så gjenstår det så se å se om Display har æren i behold når året er omme...