Mandag ettermiddag informerte ledelsen i Odfjell Drilling de ansatte om den planlagte nedbemanningen.

— Vi ser dessverre ikke noe annet alternativ enn å redusere kapasiteten innen teknologidivisjonen med 60-80 årsverk. Bakgrunnen er et vedvarende fall i etterspørsel etter ingeniørtjenester. Vi opplever i dag en 30 prosents reduksjon i oppdragsmengden fra toppen i 2013, sier Gisle Johanson, kommunikasjonsdirektør i selskapet.

Flest i Bergen

Divisjonen det skal kuttes i er hovedsaklig basert i Bergen, men har også en del ansatte i Stavanger. Det er fortsatt ikke bestemt hvem som må gå.

SER INGEN BEDRING: Kommunikasjonsdirektør i Odfjell Drilling, Gisle Johanson, tror ikke på en snarlig oppgang i etterspørselen etter modifikasjon og vedlikehold på norsk sokkel.

— Vi følger de retningslinjenen som ligger i en slik prosess og skal nå i drøftinger med de ansatte, sier Johanson.

Totalt er det 250 ansatte i den aktuelle divisjonen. De ansatte leverer ingeniørtjenester og er viktige i planleggingen av vedlikehold og modifikasjonstjenseter for boreriggene som selskapet drifter.

Johanson legger ikke skjul på Statoils beslutning om å kutte i vedlikehold og modifikasjonskostnadene tidligere i år har vært en viktig faktor.

— Dette skjer ikke utelukkende på grunn av Statoil, men det er kalrt at de er den klart viktigste kunden på norsk sokkel, sier han.

Les også:

— Har sett mørke skyer

De ansatte i Teknologidisjonen er hovedsaklig organisert i NITO, Tekna og Industri Energi. Konserntillitsvalgt for NITO i selskapet, Alf Morten Fjæreide, er ikke veldig overasket over at kuttene nå kommer.

— Dette kommer ikke som lyn fra klar himmel. Vi har sett de mørke skyene lenge, sier han.

I vår kuttet Odfjell Drilling i overkant av 40 årsverk i Stjørdal.

— Så vidt jeg vet, har alle NITO ansatte som måtte gå der fått nye jobber, Fjæreide.

Les også (Sysla):

Ingen sluttpakker

Det blir ikke snakk om sluttpakker for de som må gå, og det vil komme oppsigelser.

— Vi har fått informert at oppsigelsene vil bli sendt ut i løpet av neste måned, sier Fjæreide fra NITO.

Kommunikasjonsdirektør Gisle Johanson er ikke optimistisk på kort sikt for markedet for modifikasjon og vedlikehold på norsk sokkel.

— Etterspørselen er dramatisk redusert. Vi ser ingen tegn til noen rask oppgang fra dette nivået heller, sier han.