Heftig pakkevekst løfter Posten

Økt netthandel under pandemien er god butikk for Posten, som passerte 12 milliarder kroner i omsetning i første halvår.

TIL VÆRS: Posten nyter godt av pakkeveksten under coronapandemien.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Posten omsatte for 12 milliarder kroner i første halvår, en økning på 233 millioner kroner sammenlignet med første halvår 2020.

Det fremgår av en pressemelding fra selskapet fredag.

Justert driftsresultat for årets seks første måneder ble 809 millioner kroner, en forbedring på 422 millioner kroner i forhold til samme periode i 2020.

«Vi leverer sterke resultater for første halvår. Den største veksten kommer fra netthandelen hvor vi håndterer store volum av pakker», skriver konsernsjef Tone Wille i Posten Norge i en melding.

Hun viser til at Posten «har et tjenestetilbud som leverer på de nye handlevanene som nå er etablert som den nye normalen».

Vokser mest i Sverige

Norden som region har hatt kraftig vekst i antall sendte pakker som følge av økt netthandel under pandemien.

I løpet av de første seks månedene av 2021 vokste det nordiske pakkevolumet fra netthandelen med 35,6 prosent, sammenlignet med samme periode året før.

«Bring Sverige kan vise til den kraftigste veksten hvor pakker fra netthandelen økte med 62 prosent, sammenlignet med første halvår i 2020. Tilsvarende var veksten i pakker fra netthandel i Norge på 37 prosent og i Danmark 20 prosent», heter det i meldingen.

Mens logistikksegmentet hadde økte omsetningen med 597 millioner til 9,5 milliarder kroner i første halvår, drevet av økt netthandel og nye handlevaner, ble det en ny nedgang for adressert post på 13,1 prosent.

Publisert: