Fjordkraft slutter med prismatch-tilbud fra nyttår

Vil ikke bidra til «å normalisere lokkepriser med kort varighet», oppgir selskapet som begrunnelse.

Fjordkraft har fått mange spørsmål fra kundene om strømtjenesten prismatch, spesielt i den siste tiden hvor strømprisene har vært unormalt høye.
  • Ingvild Sagmoen
Publisert Publisert

Fjordkraft skal slutte å tilby kundene mulighet til å matche priser mot andre selskaps strømavtaler, oppgir strømselskapet i en melding på nettsidene sine.

Årsaken er at selskapet ikke ønsker å bidra til «å normalisere lokkepriser med kort varighet», sier direktør for privatmarkedet Christian Kalvenes i Fjordkraft til DinSide.

– Etter en grundig vurdering, har vi kommet fram til at prismatch, slik den benyttes i dag, bidrar til at kortvarige lokkepriser i økende grad oppfattes som en ny standard i strømbransjen. Det er ikke en utvikling vi ønsker å bidra til, sier Kalvenes til DinSide.

Gir kundesenter-rush

I tillegg opplever Fjordkrafts kundesenter stor pågang som følge av at de lavest prisede avtalene har svært kort varighet.

«De høye strømprisene gjør at mange har spørsmål og ønsker hjelp, samtidig som vi får stadig flere telefoner som handler om prismatch», skriver selskapet på nettsidene sine.

Fjordkraft er Norges største strømleverandør, og notert på Oslo Børs.

Les også

Vedum anslår at staten tjener 28 mrd. på strøm i år: – Det vi har mistenkt

«Ved å avslutte dette tilbudet ønsker vi å prioritere mer tid til de samtalene som handler om faktura, strømpriser og andre spørsmål som kundene våre lurer på.»

Det såkalte prismatch-tilbudet avvikles dermed fra 1. januar 2022.

Ønsker å tilby omstridt strømprodukt

I oktober skrev E24 at Fjordkraft vil saksøke staten for å få tilby et omstridt strømprodukt. Det fikk Forbrukerrådet til å reagere.

Forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket sa til E24 at produktet, tilleggstjenesten «Full Kontroll» – som ifølge selskapet justerer strømregningen slik at man betaler et jevnt beløp gjennom året – var nok et forsøk fra Fjordkrafts side på å lure kundene sine.

– Selskapet har tidligere blitt tatt i å tilby avtaler med hemmelige prispåslag og unnlate å varsle når de setter opp prisene, sa Blyverket den gang.

Les også

Fjordkraft varslet først søksmål – ba så om møte med statsråd

Fjordkraft svarte at de ikke kjenner seg igjen i påstandene og at sakene det refereres til er avsluttet av Forbrukertilsynet.

I slutten av november skrev E24 at Fjordkraft-kunder med avtalen «Forutsigbar strøm» hadde betalt langt mer for strømmen enn de med spotpris så langt den måneden.

«Forutsigbar strøm» er en såkalt variabel strømavtale, der strømleverandøren bestemmer prisen og kan endre den når som helst med 14 dagers varsel. Avtaletypen forklarer mye av strømgigantens inntjeningsvekst de siste årene, ifølge analytiker Øyvind Mossige i Sparebank 1 Markets.

Publisert
  1. Fjordkraft
  2. Strøm
  3. Forbrukerrådet
BT anbefaler

Politiet rykket ut til melding om mishandlet gutt (7). Nå får betjentene oppfølging.

– Politifolk er også mennesker. De har følelser de også, sier politistasjonssjef Lars Morten Lothe.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Vei er stengt i helgen: Flere bilister melder om kaos

  2. Far og sønn driver siste gjenværende nærbutikk på Paradis

  3. Blir klærne rene på 30 grader? Vaskeeksperten svarer.

  4. – Jeg vil heller ha en ferdigutdannet lege på 30 enn 25

  5. Følg Brann Kvinners jakt på tre nye poeng!

  6. – Fryktelig trist både for kundene våre og ansatte