Stor etterspørsel etter italienske og spanske statsobligasjoner ved gårsdagens auksjoner, gir investorene tro på at Europas gjeldskrise er i ferd med å bedres, skriver Reuters. Dette sender aksjekursene oppover i Asia i morges, men investorene er fortsatt forsiktige.

Italia fikk solgt gjeldspapirer for 12 milliarder euro i sin første auksjon siden nyttår, opplyser den italienske sentralbanken. For statsobligasjoner med ett års varighet var renten nede på 2,7 prosent, langt lavere enn rentenivået på 5,9 prosent i en lignende auksjon den 12. desember.

I Spania ble det auksjonert ut gjeldspapirer for 10 milliarder euro, også her til betydelig lavere rente enn i desember. De vellykkede auksjonene er et signal om økt tiltro i markedet til den økonomiske utviklingen i de to landene, skriver ntb.

Det er dessuten ventet at USA vil legge frem positive forbrukstall i dag, skriver Bloomberg.

— Den europeiske sentralbanken har stabilisert situasjonen, sier Diane Lin, en fondsmegler ved Pengana Capital Ltd. til Bloomberg.

Wall Street stengte i pluss i går, og det var også mye positive tall på spore på de europeiske børsene, men i Frankrike og England stengte børsene med et svakt fall.

Klokken 0745 var bildet slik i Asia fredag morgen:

  • MSCI-indeksen for hele Asia hadde steget med 1 prosent til 770. * Nikkei-indeksen i Japan hadde steget med 1,36 prosent til 8500. * Hang seng-indeksen i Hong Kong hadde steget med 0,52 til 19.194. * Men CSI-indeksen i Kina hadde falt med 1,20 prosent til 2405.