Mandag er første dagen i det kinesiske nye året. Dette året er dragens år. Ettersom mange av hovedbørsene i Asia er stengt på grunn av feiringen, så er øynene rettet mot markedet i Japan og Australia, skriver Reuters. Der er kursen vaklende som følge av frykt for at dagens redningsaksjon skal feile.

I dag skal Hellas nok en gang reddes av EU og det internasjonale pengefondet. Det skaper usikkerhet blant investorene.

Eurolandenes finansministre møtes i dag til enda et krisemøte. De skal meisle ut ny redningsplan for Hellas og forhandle om en budsjettpakt for å hindre fremtidige gjeldskriser.

Forhandlingene om Hellas kan bety at landet får utbetalt nye kriselån fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF). Dermed unngår landet i så fall å gå «konkurs», det vil si at de misligholder sine internasjonale betalingsforpliktelser.

Hellas har rundt 100 milliarder euro i gjeld til private kreditorer, og store deler av dette beløpet — mest sannsynlig et sted mellom 50 og 90 prosent - må nedskrives for at landet skal kunne få stabilisert sin egen statsøkonomi, skriver ntb.

Klokken 07.45 hadde Nikkei-indeksen i Japan steget med 0,01 prosent til 8765. I Australia var S&P-indeksen -0,34 prosent til 4225.