Folketrygdfondet vil ikke godta noen av budene på Entra

Det statlige fondet setter dermed en stopper for at noen av Entra-beilerne kan overta hele selskapet.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Folketrygdfondet opplyser at de ikke kommer til å akseptere noen av budene på Entra slik de foreligger nå.

Det opplyser Folketrygdfondet til TDN Direkt tirsdag.

- Folketrygdfondet kommer ikke til å akseptere noen av budene på Entra slik de foreligger nå, da de ikke i tilstrekkelig grad reflekterer verdiene i selskapet. På denne bakgrunn ønsker vi at Entra skal fortsette som et selvstendig selskap på Oslo Børs, opplyser Nils Bastiansen, som er direktør for aksjer i Folketrygdfondet, til TDN Direkt.

E24 har vært i kontakt med Folketrygdfondet, som ikke ønsker å si mer om saken.

Folketrygdfondet eier 11,76 prosent av aksjene i Entra, ifølge aksjonærlister. Dermed stopper fondet muligheten for at en av de to budgiverne kan sikre seg fullt eierskap i selskapet. En budgiver må sikre seg 90 prosent av eierskapet i et selskap for å kunne tvinge motvillige aksjonærer til å selge.

Svenske SBB er tilbake i kampen om Entra: – Har blitt kontaktet av visse Entra-aksjonærer

Entra-styret snart klar med vurdering

Det er de to svenske aktørene Castellum og Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) som har lagt inn bud på Entra.

Tidlig i januar la Castellum frem et bud som verdsetter aksjene i Entra til 186,19 kroner per stykk. SBB på sin side kom så sent som i forrige uke med sitt bud på 190 kroner per aksje.

Begge de to budene legger opp til en delvis betaling gjennom både kontanter og aksjer i respektive selskap.

Entra-styret har tidligere varslet at de vil komme med en vurdering rundt Castellum-budet senest førstkommende fredag. Samtidig har selskapet gjort det klart at det vil vurdere SBB-budet før 19. februar.

Balder fortsetter oppkjøpet i Entra

Flere sier nei

Dette er ikke første gang Folketrygdfondet sier nei til de to budgiverne. Allerede i slutten av november var det statseide fondet klar på at det ikke ville støtte noen av dem. Senere har begge de to budgiverne økt sine bud på selskapet.

I etterkant av de første meldingene om interesse rundt Entra har det svenske eiendomsselskapet Balder kjøpt seg gradvis opp i det norske selskapet. I en flaggmelding forrige uke kom det frem at Balder eide over 20 prosent av aksjene i Entra.

Mandag sa Balder-sjef Erik Selin til Finansavisen at han egentlig ikke synes budene fra noen av de to aktørene er gode bud.

– Jeg vil at selskapet skal være som det er, et selvstendig norsk selskap, sa Selin til avisen.

Publisert: