Hotell og uteliv i Tromsø jubler over gjenåpning: – Fantastisk

Direktør Ida Jakobsen på hotellet The Edge i Tromsø sier flere permitterte kan komme tilbake på jobb etter at regjeringen tillater flyreiser, større arrangement og lengre skjenketider.

HOPPENDE GLAD: Hotelldirektør Ida Kristine Jakobsen på The Edge er fornøyd med at regjeringen nå innfører trinn to av gjenåpningsplanen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det betyr kjempemasse. Jeg er veldig glad.

Det sier direktør Ida Jakobsen på Petter Stordalens hotell The Edge i Tromsø etter at regjeringen fredag opplyste at de starter trinn to i gjenåpningsplanen.

Fra i dag kan folk reise innenlands som før. Åpningstid og skjenkestopp utvides til midnatt og spiseplikten fjernes. På arrangementer innendørs økes grensen fra 100 til 200 personer.

– Det betyr masse at folk kan reise igjen. Vår bransje er avhengige av at folk kan reise, så det har stor betydning for oss, sier Jakobsen.

Hotellet har siden mars i fjor permittert størstedelen av de 200 ansatte. Fredag var det 25 personer som var i jobb på hotellet, resten er fortsatt permitterte og en del har sluttet. Jakobsen forteller at jo mer samfunnet åpner opp, desto flere av de permitterte ansatte kan de tilbake i jobb.

– Vi var 198 personer ansatt på hotellet før pandemien. Nå er 25 i jobb, resten er fortsatt permittert. Noen har sluttet. Hver gang vi kommer nærmere gjenåpning kan vi ta flere tilbake i arbeid, sier Jakobsen.

Gleder seg til mer aktivitet

Hoteller og reiseliv i turistbyen Tromsø har vært hardt rammet av pandemien, og har tapt nærmere tre milliarder kroner siden mars i fjor. Flere turistbutikker og utesteder har gått konkurs, og mange utesteder har holdt stengt under siste skjenkestopp med begrensede åpningstider.

Når åpningstidene nå utvides til midnatt uten spiseplikt håper Jakobsen på økt omsetning i hotellets barer på grunnplan og i toppetasjen.

– Det betyr at vi kan forlenge åpningstidene, ha mer besøk og få økt omsetning. Det betyr mye, sier Jakobsen.

Hun er også fornøyd med at grensen for antall personer som kan delta på arrangementer inne dobles fra 100 til 200 personer. Hotellet har en av Tromsøs største konferansesaler med plass til 1500 gjester, som før pandemien ga hotellet gode inntekter fra store konserter og arrangementer.

– Det er fantastisk. Vi har en storsal med plass til 1500 mennesker. Hittil har vi bare kunne ha 100 gjester der. Å doble antall gjester til 200 har veldig mye å si for oss, sier Jakobsen.

– Har hemmet oss ganske mye

Pål Markussen, daglig leder på Blå Rock og Bastard, satt i et møte da pressekonferansen foregikk, men hadde fått med seg nyheten da iTromsø tok kontakt.

– Dette er helt nydelig, sier Markussen.

Han sier at restriksjonene på trinn en, som har vært at de bare kan ha åpent til klokken 22.00 og krav om matservering, har gjort situasjonen vanskelig.

LETTELSER: Pål Markussen, daglig leder på Blå Rock og Bastard, og Arthur Mack på Prelaten, er glade for at regjeringen nå letter på utelivsrestriksjonene.

– Det har hemmet oss ganske mye egentlig. På bastard har vi bare hatt åpent tirsdag, fredag og lørdag. Dette kommer av matserveringen, så det er veldig deilig å høre at de nå slipper litt opp på restriksjonene, sier Markussen.

– Med sommeren i vente blir det vel fullt på uteserveringen til Blårock?

– Jeg håper det. Vi ser fram til enklere tider. Vi får krysse fingrene og håper på at det går seg til, og at man går enda mer mot det normale etter sommeren.

– Har vært dyrere å drifte

Arthur Mack på Prelaten mener lettelsene ikke kunne kommet senere.

– Det var på tide. Det er bare bra at de nå sier vi får lov til å komme mer i gang, sier Mack.

Les også

Regjeringen fortsetter gjenåpningsplanen – går til trinn to 27. mai

– Hvordan har restriksjonene fra trinn en hemmet dere?

– Det har hemmet Prelaten veldig mye. Vi har vært nødt til å ha mer bemanning både når det gjelder å lage mat og for å servere alt. Det har vært dyrere å drifte i denne koronatiden.

– Dette blir bra. Vi ser positivt på fremtiden og gleder oss over denne nyheten, legger han til.

– Få bort bordserveringen

Gunnar Andersen, daglig leder på Skarven, hadde ikke fått med seg nyheten om at regjeringen nå slipper opp på restriksjonene.

– Dette er fantastisk, sier han etter at iTromsøs journalist fortalte ham om nyheten.

Han er usikker på hvordan restriksjonene har påvirket utestedet.

– Ser man på tallene fra 2019 så har det stor betydning for oss at de nå slipper opp. Samtidig har det jo en betydning at man fortsatt må holde avstand og at man er fra samme husstand. Dette har med kapasitet å gjøre, men at skjenketiden blir forlenget og man slipper å måtte bestille mat, har stor betydning for oss, sier Andersen og legger til:

– Får man nå bort bordserveringen så hadde alt vært perfekt.

Les også:

(+) – Fantastisk, sier hotelldirektør i Tromsø om gjenåpning av landet
Publisert: