Oslo kommune forlenger strenge tiltak i to uker

Byrådsleder Raymond Johansen mener det ikke er forsvarlig å åpne nå. Det lempes imidlertid på tiltakene for skoleelever.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– I ukene før påske hadde vi de høyeste smittetallene noensinne i Oslo, på det meste var det rundt 2.500 smittede på én uke. Heldigvis har tallene gått ned de to siste ukene, men det er ingen tvil om at smittesituasjonen fortsatt er alvorlig sier byrådsleder i Oslo Raymond Johansen under pressekonferansen.

Han sier det ser ut til at Oslo har klart å slå ned også den tredje smittebølgen, men at kampen mot viruset fortsetter.

– Det er ikke forsvarlig å åpne Oslo nå, sier Johansen.

De nasjonale lettelsene som ble innført nasjonalt i går gjelder ikke i Oslo grunnet det nåværende smittebildet. Dermed forlenges de strenge tiltakene i Oslo i ytterligere to uker.

Vaksinepause kan forsinke

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forteller at et samarbeid med Apotekerforeningen gjør at Oslo nå kan sette enda flere vaksinedoser.

– Vi kan nå sette 120.000 doser i uken, sier Johansen.

Men han påpeker at det forutsetter at vaksinedosene kommer. At Johnson & Johnson-vaksinen kan bli utsatt, vil være uheldig.

– Kan ha betydelige konsekvenser for vaksinetempoet i Oslo, sier Johansen.

Byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen forklarer at pausene i Janssen- og i AstraZeneca-vaksinene kan påvirke gjenåpningen i Oslo like mye som det britiske mutantviruset gjorde.

– Vi er for langt unna mål. Vi må sette nærmere én million nålestikk totalt. I dag er det bare seks prosent av Oslos befolkning som er vaksinerte.

Les også

Vaksinekrøll kan utsette første renteheving i Norge

Skoleelever får dra på skolen

Etter én måned med hjemmeskole skal alle skoleelever tilbake på skolene fra mandag 19. april.

15. mars at innførte byrådet heldigital undervisning i videregående skole, ungdomsskolen og voksenundervisningen i hele Oslo, samt for 5.–7. trinn i bydelene Grorud, Stovner, Alna, Bjerke, Gamle Oslo, Grünerløkka og Søndre Nordstrand.

Da ble det signalisert at skolene skulle gjenåpnes på rødt nivå etter påske, men uka før ferien ble det klart at det ville drøye til 12. april.

I forrige uke ble den heldigitale undervisningen forlenget med ytterligere én uke – til og med fredag 16. april.

Les også

Helsedirektoratet og FHI: Gjenåpningen av Norge kan starte

Opphevet nasjonal skjenkestopp

Regjeringen åpner for skjenking fram til klokken 22 der det er matserving fra fredag, opplyste statsminister Erna Solberg (H) tirsdag hvor hun redegjorde for de nye nasjonale tiltakene.

– Da jeg redegjorde for Stortinget sa jeg at vi ville basere oss på data ikke datoer når vi skulle åpne opp, og vi er nå der at vi kan gjennomføre første steg av gjenåpningsplanen, sa Solberg.

Det nasjonale skjenkeforbudet ble innført før påske. Krav om matservering og skjenkestopp klokken 22 var også gjeldende før 25. mars. En del kommuner har innført skjenkestopp lokalt.

Byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen orienterer også om tiltakene som gjelder i Oslo fremover.

Publisert: