Næringsliv direkte

Festet innlegg
Ny prisrekord på Montana Terrasse
20. februar kl 10:19av Torunn Alice Aarøy
DEL

Onsdag ble leilighet nummer to solgt på Montana Terrasse.

Den gikk 420.000 over prisantydning og ble solgt for 5.4 millioner kroner. Tre personer var med i budgivningen og en voksen dame fikk tilslaget.  

Etter mange års kamp får boligeierne på Montana selge til markedspris. 

Den første leiligheten som ble solgt på Montana Terrasse gikk for under prisantydning. Det tok flere uker før den ble solgt. 

Megler Trude Gunnlaugsson-Gravdal forteller om stor interesse for leiligheten på 74 kvadrat som hun solgte. Den gikk rett etter visning. 

- Jeg er overrasket over at det første salget av en leilighet tok så lang tid, sier Gunnlaugsson-Gravdal.  

Her er de dyreste boligene som ble solgt i din bydel.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Legger ned to butikker i Bergen

  Lampekjeden Christiania Belysning legger ned 21 av sine 40 butikker. Rundt 50 ansatte rammes av nedleggelsene.

  I Bergen stenger to butikker, på Laksevåg senter og i Åsane senter. 

  – Vi stenger 21 av våre 40 butikker. Butikkene som legges ned, er de som har manglende lønnsomhet og mindre kundetrafikk, sier administrerende direktør Maiken Skirstad Mo i Christiania Belysning til NTB.

 • av Atle Andersson
  DEL

  - Flere kan miste tv-signaler av vindkraft

  DÅRLIGERE SIGNAL: Det er planlagt vindturbiner i nærheten av Bremangersenderen på Steinfjellet. Det kan gi dårligere tv-signaler for folk i tre grender i kommunen, ifølge NTV.
  DÅRLIGERE SIGNAL: Det er planlagt vindturbiner i nærheten av Bremangersenderen på Steinfjellet. Det kan gi dårligere tv-signaler for folk i tre grender i kommunen, ifølge NTV.
  FOTO: Tor Høvik

  Hvis Bremangerlandet vindkraftverk blir bygget, risikerer folk i tre områder å miste tv-signalene. Det skriver Norges Televisjon (NTV) i en høringsuttalelse.

  Fra før er det kjent gjennom Fjordenes Tidende at beboere i bygden Berle i Bremanger kommune tidvis har mistet eller fått dårligere tv-bilder etter at turbinene på Hennøy vindkraftverk kom i drift.

  Det planlagte vindkraftverket ligger like i nærheten av Bremangersenderen på Steinfjellet. NTV skriver at det er risiko for at mottakere som ligger i satelittskygge, vil miste sine tv-signal som følge av forstyrrelser fra vindkraftprosjektet.

  NTV driver det digitale bakkenettet for kringkasting og har dekningsplikt i de berørte områdene på Bremangerlandet.

  Problemet med tv-signalene er, ifølge NTV, et eksempel på utfordringene med dagens vindkraftprosesser der turbiner blir større og flyttet på etter at konsesjon er gitt.

  - Bremangersenderen blir omringet av turbiner. Vi mener generelt at det ikke bør være turbiner nærmere enn fire kilometer fra senderen. Her vil den nærmeste bare stå 390 meter unna, sier Trude Malterud, adm. direktør i NTV til Firdaposten.

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Ny toppsjef i BKK Nett

  FOTO: Tor Høvik

  Ketil Tømmernes er ansatt som administrerende direktør i BKK Nett. 

  BKK Nett er et av Norges største strømnettselskap.

  Tømmernes får dermed ansvaret for 250.000 strømkunder og 27.500 kilometer strømnett på Vestlandet ifølge en pressemelding fra selskapet. 

  Tømmerenes sier at selskapet nå går fra fokus på Bergen til å fokusere på Vestlandet.

  - Samfunnsoppdraget vårt er unikt, siden vi har monopol på å frakte strøm hjem til folk, sier han i pressemeldingen. 

 • av Marit Holm
  DEL

  Ocean Innovation i Bergen får 32 millioner

  Ocean Innocation Norwegian Catapult senter, som er tett integrert med innovasjonsmiljøet på Marineholmen, er blant de som får støtte fra regjeringen for å hjelpe bedriftene å utvikle nye, bærekraftige produkter.​ 

  Senteret tester utstyr innen fiskebiologi og vannkvaliteter​, og har fått  32 millioner kroner til å utvikle seg videre som et nasjonalt kompetansemiljø for havnæringene. ​Fornybar-senter på Stord får 45 millioner, det kan du lese mer om her.

 • av Ådne Lunde
  DEL

  Nesttunfirma kjøper Hallmaker Group

  Eiendomsselskapet Zurhaar & Rubb på Nesttun kjøper Hallmaker Group AS for rundt en kvart milliard kroner, og vil dermed omsette for vel en milliard kroner årlig, skriver selskapet i en pressemelding.

  Zurhaar & Rubb eier og forvalter eiendommer på Nesttun, Midtun, Bergen sentrum, Askøy og Bømlo.

  Hallmakerkonsernet er en av Norges ledende leverandører innen stål- og plasthaller. Selskapet har også virksomhet i Sverige, Polen Storbritannia og USA. Ifølge pressemeldingen omsatte konsernet i 2019 for rundt 850 millioner kroner og har 350 ansatte. Konsernet eier også tomteland i de landene man er representert i.

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Frederik Mohn selger millionvilla

  ENGELSK STIL: Slik ser boligen ut inne.
  ENGELSK STIL: Slik ser boligen ut inne.
  FOTO: Inviso foto, Silje Holthe

  På Paradis i Bergen er nå en villa lagt ut for salg til 35 millioner kroner. Bergensmilliardæren Fredrik Mohn og konen Ekaterina Mohn er selgerne, skriver TV 2

  - Boligen er rehabilitert og påkostet. Og den ligger nydelig til, forteller megler Hugo Førde. 

  Mohn har også denne uken preget nyhetsbildet etter oppkjøpet i Fjord1. 

  Magleren tror at det er fullt mulig å finne kjøpere i Bergen til en så dyr eiendom. 

  - Jeg har vært i kontakt med flere interesserte allerede, sier Førde. 

  Huset er over 600 kvadrat stort og har egen tennisbane, som nå er omgjort til lekeplass. Inne er det syv soverom. Mohn kjøpte den fasjonable villaen for 19 millioner i 2012. 

  Det er sjelden så dyre boliger selges i Bergen, men i fjor gikk to hus til over 40 millioner kroner i Bergen. 

  - Slike summer begynner å bli litt mer vanlig, sier Førde. 

  Mohn eier også en villa i Skipanesvegen, naboeiendommen til faren Trond Mohn. 

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Sbanken skal redusere bemanningen

  FOTO: Scanpix

  Sbanken leverer litt svakere resultater for fjerde kvartal i fjor. Nå skal de kutte i bemanningen. 

  – Vi har initiert et kostnadsprogram som inkluderer en reduksjon i bemanningen innen årsslutt 2020, sier daglig leder Øyvind Thomassen til NTB.

  Driftsutgiftene økte med 13 prosent i forrige kvartal, blant annet på grunn av personalkostnader, ifølge kvartalsrapporten som kom fredag. 

  Sbanken fikk et resultat før skatt på 214,1 millioner kroner i fjerde kvartal. Det er en nedgang fra 225,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2018.

  Ved utgangen av fjoråret utgjorde bankens totale utlån 81,5 milliarder kroner, en oppgang fra 79,2 milliarder året før. 

  Også i november meldte banken om at de skal kutte i antall ansatte. 

 • av Marit Holm
  DEL

  Tørr høst ga lavere produksjon i BKK

   

  Høsten 2019 ble en av de tørreste på Vestlandet på mange år. ​Vannkraftproduksjonen i BKK ble rundt 40 prosent lavere enn samme kvartal året før, opplyser energiselskapet i en pressemelding.

  Likevel endte resultatet for fjerde kvartal i fjor på 797 millioner kroner. Det er en dobling sammenlignet med siste kvartal 2018.

  Dette henger sammen med innføring av ny pensjonsordning, salg av den nye kraftlinjen fra Modalen til Mongstad og regnkapsmessige gevinster av sammenslåingen med Sunnfjord Energi.

  I meldingen sier BKK at de har ambisjon om å skape inntil 40 nye arbeidsplasser i Sunnfjord og Ytre Sogn, og at de øker satsingen innenfor elektrifisering og entreprenørvirksomhet. 

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Stenger tre butikker i Bergen

  FOTO: Ingar Storfjell

  Oliviers & co informerte onsdag om at de stenger sine tre butikker i Bergen. «Det er med tungt hjerte vi nå stenger», skriver de på sine Facebook-sider. De forteller følgerne at har vært «åtte spennende år i byen». 

  I dag er det fire heltidsansatte i Bergen. I tillegg jobber en del tilkallingsvikarer i butikkene. 

  - Det har vært tøft å drive i Bergen de to siste årene. Vi har gjort en samlet vurdering og funnet ut at det ikke er vits i å slite seg ut i Bergens-markedet, sier styreformann Helge Vindenes. 

  Allerede i juli i fjor stengte de Oliviers i Markeveien etter å ha holdt åpent i syv og et halvt år. Nå stenger de butikkene som ligger på Horisont, Lagunen og Bergen storsenter.

  - Vi har sett en endring i folks handlemønster siden vi startet opp. Folk handler mer på nettet og det er færre folk i sentrum og på kjøpesenterne, sier Vindenes. 

  Selskapet Olea AS, som står bak de tre butikkene, begjærte seg selv konkurs tirsdag. De har opplyst til Bergen tingett at de har en samlede gjelden er på kr. 3.9 millioner kroner. Selskapets eiendeler har en samlet anslått verdi på rundt 100.000 kroner.

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Foreslår nye regler etter Ringnes-razzia

  FOTO: Jon-Are Berg-Jacobsen/Scanpix

  Siden 2017 har Konkurransetilsynet etterforsket Ringnes for å ha å ha utnyttet markedmakt. De var bekymret for om selskapets avtaler med utesteder hindret andre leverandører i å selge øl samme sted. Tilsynet gjorde flere razziaer hos selskapet

  Nå har Ringnes selv kommet med forslag til tiltak som skal bedre situasjonen. De legges ut på høring til et utvalg kunder og konkurrenter av Ringnes.

  Ringnes har selv foreslått at:

  • De ikke kan gjøre avtaler om at serveringssteder skal kjøpe alt eller en minsteandel av ølet fra Ringnes.
  • Det er begrenset hvilke typer rabatter de kan ha i avtalene sine.
  • Selskapet skal avgi plass til øl fra konkurrenter når det er behov for det.

  Tilsynet vurderer nå å avslutte saken mot Ringnes. 

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Fant bakterie i Snack Pack

  Slik ser pakkene ut. Kunder som har kjøpt dem må levere dem tilbake.
  Slik ser pakkene ut. Kunder som har kjøpt dem må levere dem tilbake.

  O. Kavli AS har fått påvist en bakterie i produktet Snack Pack. De kaller derfor tilbake alle varianter av Snack Pack fra markedet.

  - Dette ble oppdaget i en rutinekontroll under produksjonen. Vi utreder nå hvor dette har oppstått i produktet, sier Kristine Aasheim, administrerende direktør i O. Kavli.  

  Det er bakterien Bacillus Cereus de har funnet.

  Bacillus cereus er en sporedannende bakterie som formerer seg best i temperaturer mellom 28 og 35 varmegrader. Sporedanningen gjør at den overlever koking, skriver Folkehelseinstituttet. Noen stammer av denne bakterien kan forårsake matforgiftning, mens andre er probiotika for dyr. 

  De som har kjøpt Snack Pack skal kaste dem eller levere dem tilbake i butikken for å få pengene igjen, opplyser firmaet. Refusjon kan også skje gjennom kundeservice.

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Kjøpte John Fredriksens leilighet på Geilo 

  NY LEILIGHET: Espen Galtung Døsvig
  NY LEILIGHET: Espen Galtung Døsvig
  FOTO: Rune Sævig

  Espen Galtung Døsvig kjøpte nylig luksusleiligheten til skipsreder John Fredriksen (75) ved Dr. Holms Hotel på Geilo. Prislapp: 19,5 millioner kroner. 

  Leiligheten har ligget ute til salg siden 2016, skriver Dagens Næringsliv

  Galtung Døsvig har følgende kommentar til DN: 

  – Jeg vil tro familien gleder seg til vinterferien nå.

  Leiligheten på Dr. Holms er på 256 kvadratmeter og går over to plan. Den ble første gang lagt ut for 27 millioner kroner. Nå skjedde salget i en forhandling og ikke en budrunde ifølge megler Christian Haatuft.

  Bergens Tidende har vært i kontakt med Espen Galtung Døsvig, men han ønsker ikke å kommentere noe mer om kjøpet av leiligheten. 

 • av Torunn Alice Aarøy
  DEL

  Brukte 59 millioner på kreftforskning

  FORSKER: Richard Godfrey og Linn Iren Hodneland i Bergenbio i aksjon på laboratoriet. Her separerer de proteiner på en gel.
  FORSKER: Richard Godfrey og Linn Iren Hodneland i Bergenbio i aksjon på laboratoriet. Her separerer de proteiner på en gel.
  FOTO: Jan M. Lillebø

  Det bergenske bioteknologiselskapet, Bergenbio, leverte tirsdag melding til Oslo Børs om siste kvartal i 2019. 

  Ved slutten av siste kvartal hadde selskapet en kontantbeholdning på 253,6 millioner kroner. Da hadde de brukt 59,3 millioner på forskning og drift av Bergenbio siste kvatal av 2019. Selskapets utgifter til forskning av legemidler mot aggressiv kreft har ligget stabilt det siste året.   

  Men like etter jul hentet selskapet inn mer penger. De meldte 30. januar at de har hentet 220 millioner kroner fra gamle og nye aksjonærer i en rettet emisjon for å kunne forske videre på kreftlegemidler. 

  Trond Mohn kjøpte en fjerdedel av aksjene, verdt 59,3 millioner kroner, gjennom investeringsselskapet Meteva AS. Mohn er nå selskapets største aksjonær. 

  Pengene fra emisjonen skal etter planen brukes på kliniske prøveprogrammer på pasienter med lungekreft og akutt leukemi.

 • av Marie Misund Bringslid
  DEL

  Oppgang i boligprisene i Bergen 

  Boligprisene steg med 5,3 prosent i Bergen i januar, ifølge Eiendom Norge.

  Bergen har hatt en sterkere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Oslo, men svakere enn Stavanger og tilsvarende som i Trondheim.

  NY I 2019: Tore Odfjell eier denne nye boligen som ble ferdig i 2019. Han kan enkelt spasere over plenen og ned til Nordåsvatnet om han skulle få lyst på en dukkert.
  NY I 2019: Tore Odfjell eier denne nye boligen som ble ferdig i 2019. Han kan enkelt spasere over plenen og ned til Nordåsvatnet om han skulle få lyst på en dukkert.
  FOTO: Foto: Bjørn Erik Larsen

  I Bergen har boligprisene steget med 2,6 prosent de siste 12 månedene. 

  Det har i januar blitt solgt 515 boliger i Bergen. Det er 3,4 prosent flere sammenliknet med tilsvarende måned i 2019.

  Det har i januar blitt lagt ut 489 boliger for salg i Bergen. Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 48 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 67 dager i gjennomsnitt.

  Her kan du se de dyreste boligene som ble solgt i Bergens bydeler i 2019. 

  Medianboligen i Bergen koster nå kroner 2.990.000,-

 • av Marianne Borchgrevink-Brækhus
  DEL

  Bergensk batterifabrikk får kontrakt for hybridferger

  Slik vil ro-ro-fergene se ut.
  Slik vil ro-ro-fergene se ut.
  FOTO: Finnlines

  Teknologigruppen Wärtsila har tildelt batterileverandøren Corvus Energy kontrakt for å levere batterier til tre nye hybridferger for det finske rederiet Finnlines.

  Corvus Energy holder til på Midtun, og har spesialisert seg på maritime batterityper.

  Fergene er såkalte ro-ro-skip, som er en betegnelse på skip som er konstruert for å frakte rullende last som kjøres om bord rett fra kaien, som biler og jernbanevogner. 

  - Det er betydelig potensial for reduksjon av drivstoff og utslipp fra ro-ro-skip, ettersom de normalt går faste ruter, sier salgssjef i Corvus, Roger Rosvold, i en melding fra selskapet.

 • av Marie Misund Bringslid
  DEL

  Blir ny fiskeriutsending til USA

  Anne-Kristine Øen blir Sjømatrådets fiskeriutsending til USA.

  Øen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Salmon Group, et nettverk for små- og mellomstore oppdrettere langs kysten.

  Øen har også jobbet i Mowi, Grieg Gruppen, Odfjell og leder bransjeorganisasjonen Maritime Bergen. 

 • av Gerhard Flaaten
  DEL

  Lederskifte i itslearning

  Etter 16 år som administrerende direktør blir Arne Bergby  arbeidende styreleder i itslearning AS.

  Det opplyser selskapet i en pressemelding. 

  Steve Tucker tar over som administrerende direktør, og vil jobbe fra hovedkontoret i Bergen.

  Johnny Anderson kommer fra Sbanken og blir ny kommunikasjonssjef.

  Itslearning ble startet i 1999. Selskapet tilbyr læringsplattformer for skoler og universiteter i 10 land

 • av Bendik Nagel Støren
  DEL

  Konkurransetilsynet får beholde beslaglagte dokumenter

  FOTO: Heiko Junge, NTB Scanpix

  Konkurransetilsynet vant frem i Bergen tingrett mot Mondelez Norge, som blant annet eier Freia, og får dermed beholde alle dokumentene de beslagla i en razzia i Oslo i november i fjor. 

  Mondelez mente det ikke var grunnlag for deler av beslaget som ble gjort, men fikk ikke medhold, og må også betale saksomkostninger.

  Konkurransetilsynet mistenker brudd på konkurranseloven, etter å ha gjennomført en omfattende studie av dagligvarebransjen. 

  Mondelez Norge holder til i lokalene til Freia sjokoladefabrikk i Oslo. 

 • av Kyrre Fitje
  DEL

  Felleskjøpet-fabrikk i Florø nedlagt 

  Styret i Felleskjøpet Agri vedtatt å flytte produksjonen av kraftfôr frå Florø til fabrikkane på Vestnes og Vaksdal.

  Det melder felleskjøpet i ei pressemelding.  

  Til avisa Firdaposten sa tillitsvald ved fabrikken, Kurt Gjelsvik, at dette var ein tung fredag for dei tilsette. Han sa vidare at det var eit venta utfall.  

  — Vi har i grunn levd med frykta for nedlegging i årevis. At det no kom var vi på ein måte budd på, seier han til avisa