Smarttelefonenes inntogsmarsj og medfølgende app-hysteri har selvsagt også TV-distributørene fått med seg.

I neste uke lanserer Norges største TV-tilbyder, Canal Digital, en app ved navn Canal Digital Remote som gjør det mulig å styre dekoderen med smarttelefonen eller nettbrettet.

Muligheten for appstyring kommer som en følge av en programvareoppdatering som ogå omfatter integrering av musikkstrømmetjenesten Wimp i dekoderen, og muligheten for å gjøre to samtidige opptak.

Ikke for alle

Men det er langt fra alle Canal Digital kunder som får muligheten til å pakke bort den gamle fjernkontrollen (om man tar sjansen på det — faren for ramaskrik i familien er trolig stor).

For det første må du ha gått til innkjøp av den nye HD-PVR-dekoderen Canal Digital lanserte i høst. En dekoder signert sveitsiske ADB, og som gjorde det skarpt i vår test .

For det andre gjelder muligheten for appstyring i første omgang kun Canal Digitals parabolkunder.

Kabelkunder som har investert i ADB-dekoderen, må ifølge informasjonssjef i Canal Digital Kabel Catharina Kokkim, belage seg på å vente til ut på sensommeren.

— Vi vil gjennomføre en programvareoppdatering på kabelversjonen av ADB-dekoderen i løpet av første kvartal. Da vil Wimp og muligheten for to samtidige opptak komme på plass, men foreløpig ikke muligheten til å styre dekoderen med mobil eller nettbrett, sier Kokkim til Aftenposten.no.

Kokkim forklarer dette med at det er visse programvareforskjeller på parabol- og kabelversjonen av ADB-dekoderen.

Kun eplemenigheten

For det tredje vil applikasjonen kun være tilgjengelig på App Store, og følgelig bare kunne brukes med Apples iPhone, iPad og iPod produkter.

Det jobbes etter sigende også med en app for Android, men det er i skrivende stund ikke satt noen lanseringsdato for denne.

PS! Det er en forutsetning at dekoderen er koblet til Internett og at iPaden, iPhonen eller iPoden er på samme nettverk som dekoderen.