Usain Bolt svindlet for 120 millioner

Verdens raskeste mann ble «sjokkert» da han sjekket bankkontoen sin, ifølge hans advokat.

Usain Bolt i velkjent spøkefult humør før sitt siste løp under VM i London i 2017.
Publisert: Publisert:

– Dette er fortvilende nyheter for hvem som helst, og åpenbart for min klient som hadde satt opp denne kontoen som del av sin private pensjon, sier Bolt sin advokat, Linton P. Gordon, ifølge Bloomberg.

Det Jamaicanske Finanstilsynet (FSC) plasserte tirsdag en midlertidig sjef i investeringsbanken Stocks and Securities Limited (SSL) hvor Bolt sine penger var plassert. Bolt skal ha benyttet SSL som forvalter av sine verdipapirer de siste 10 årene.

VG skrev fredag at svindlere, ifølge den jamaicanske avisen The Gleaner, skal ha brukt «sofistikerte» metoder for å stjele aksjer og obligasjoner. Nå bekrefter advokaten at det for Bolt dreier seg om en sum på 12 millioner dollar. Det tilsvarer rundt 120 millioner norske kroner.

SSL er tidligere blitt plassert under overvåkning etter anklager om svindel, skriver Bloomberg.

Mandag tok Bolt til Twitter og refererte til deler av teksten i sin egen låt «Cryptic World».

– Historien om ondskap...Hva er kilden?...PENGER, skrev Usain Bolt på sin Twitter-profil.

Vil gå rettens vei

Bolt sin advokat varsler at han vil ta saken til det jamaicanske rettsapparatet dersom verdens raskeste mann ikke får pengene sine tilbake i løpet av de neste syv dagene.

Ifølge advokaten har ikke Finanstilsynet tatt kontakt med verken han eller Bolt. Investeringsbanken svarte ikke umiddelbart på Bloomberg sin forespørsel om å kommentere saken onsdag.

Publisert: