Den greske finansministeren Evangelos Venizelos har blitt kjent i mange saker som den greske ryddegutten.

Han har løpt mellom forhandlingsmøter med både EU, IMF og greske kreditorer for å få redusert landets private gjeld og få utbetalt et nytt kriselån, noe han har lyktes med.

Blir partileder

Nå er Venizelos klar for å overta partiledervervet i det sosialistiske partiet Pasok, noe som formelt vil skje på søndag.

I et intervju med den greske TV-kanalen Alpha bekrefter Venizelos at han i den forbindelse trekker seg som finansminister.

— Jeg kan ikke fortsette å spille to roller. Når jeg velger å ta på meg ansvaret som leder for parlamentets største parti, må jeg konsentrere meg om dette, sier Venizelos til TV-kanelen, ifølge nyhetsbyrået Dow Jones.

Valg i april

Det skal avholdes valg i nasjonalforsamlingen i Hellas i april, og Venizelos vil nå få oppgaven med å lese Pasok gjennom det som trolig blir en av partiets mest krevende valgkamper.

Pasok er i dag det største partiet i den sittende regjeringskoalisjonen, som er lite populær i Hellas etter å ha vedtatt tunge budsjett- og lønnskutt i et forsøk på å få landet økonomisk på fote.