— På denne tiden i fjor var det størst press på delte boliger, men nå er det eneboligene som opplever det største trykket, sier Robert Fauske, assisterende direktør i Privatmegleren.

De har gått gjennom 800 boligsalg i februar, og alt ligger an til fortsatt prisøkning, til tross for et hopp på 4 prosent i januar.

— Februar skiller seg ut målt mot fjoråret når det gjelder priser. Ifølge våre salg er prisøkningen større fra januar til februar i år enn i fjor, sier Fauske.

I fjor økte prisene i februar med 2 prosent.

— Det er prisene på eneboligene som har økt merkbart i februar, sier Fauske.

Meglerbransjen legger frem sin månedlige prisstatistikk torsdag kl. 11. Følg med på Aftenposten.no/bolig

Tror på større prisøkning

Prisene på eneboliger steg også markant mer enn delte boliger og leiligheter fra desember til januar. Mot en snittøkning på 4 prosent, økte prisene på eneboliger med hele 7,1 prosent.

Odd Nymark, administrerende direktør i Eiendomsmegler 1, sier de merker presset spesielt på småhusmarkedet, men også på ett- og toromsleiligheter sentralt i Oslo.

— Etterspørselen er nå så kraftig, og boligene går veldig raskt unna, så jeg er redd prisstigningen blir høyere enn vi skulle ønske. Vi har en prognose på 7 prosent økning i år, men slik det ser ut i øyeblikket, ser det ut til at økningen kan bli større, sier Nymark.

DNB Eiendom holder fast på sine årsprognoser på 4-5 prosent økning.

— Det vi ser nå, er at det blir større prisdifferanse mellom attraktive og mindre attraktive objekter med tanke på beliggenhet, sier administrerende direktør i DNB Eiendom, Terje Halvorsen.

Og trykket ligger i Oslo og randssonene.

— Det er stort press på mindre eneboliger og rekkehus som den typiske annengangskjøperen er ute etter, sier Halvorsen.

Odd Nymark i Eiendomsmegler 1.
Hauge Jon