Slik blir din nye mobil

BARCELONA (Aftenposten.no): Mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona er i full gang. Bedre kamera, kjappere mobiler og bedre lyd er noen av gjennomgangstemaene når de store leverandørene presenterer sine nyeste modeller.

Publisert Publisert
  • Klaus Børringbo
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Mobilsirkuset i Barcelona er i gang.

Selv om fagkongressen og den enorme messen offisielt åpner mandag morgen, var store deler av mobilverdenen allerede på plass i helgen.

For å unngå å drukne i konkurrentenes pressekonferanser, lanseringer og jippoer, har flere av de store aktørene begynt å lansere noen av sine nye modeller og tjenester i løpet av dagene, og i noen tilfeller ukene før selve messen åpner.

Sony uten Ericsson

Sony Mobile Communication – tidligere Sony Ericsson, før svenske Ericsson solgte seg ut av samarbeidet før jul – hadde sitt store lanseringsarrangement i en av de tidligere OL-hallene fra 1992, Palau de St. Jordi, søndag kveld.

Sony Ericsson valgte å satse på Googles mobilplattform, Android, og det ser ut til at Sony fortsetter med det.

Et ras av Android-mobiler

Som HTC, Samsung, LG og flere andre, velger de å gjøre egne vrier ut av menyer og funksjoner. I utgangspunktet er nemlig Android-telefonene stort sett ganske like. Det er hardwaren, eller selve de fysiske telefonene, som i all hovedsak skiller produsentene.

Her er det kvaliteten på kameraet, byggekvalitet, materialvalg, skjermstørrelse og oppløsning som ofte skiller mest.

Det er ventet en mengde nye Android-telefoner på mobilmessen (MWC) i Barcelona og videre ut over året.

Bilde og lyd

Sony har vist seg som en sterk kameraprodusent, noe våre tester av deres kameratelefoner opp gjennom årene klart har vist. Historisk har deres Walkman-teknologi og –image også gitt både god lyd og mange gode musikkfunksjoner i deres musikktelefoner.

I Las Vegas i januar lanserte de Xperia S, nå kommer også Xperia P og Xperia U.

Spesifikasjonssterke telefoner, med doble prosessorkjerner, høyoppløste kameraer og skjermer – det meste en kresen mobilbruker kan tenke seg.

I tillegg legger Sony vekt på et minimalistisk og stilrent design. Xperia U kommer i tillegg med en fiks detalj med et gjennomsiktig felt nederst på telefonen, som skifter farge ut i fra funksjonen man er inne i, og faktisk hovedfarge i bildet som vises på skjermen.

Nytt kamera og superlyd fra HTC

HTC lanserte også sin nye mobilserie søndag kveld.

HTC One-serien, skal i følge HTC-sjef Peter Chou by på det ypperste innen både kamera og lydteknologi.

One-serien kommer i tre ulike varianter, One S, X og V. De har alle tre HTCs Android-menyoverbygning Sense, i en ny versjon 4, sterkt forbedret kamerafunksjon og lyd-forbedringskrets fra Beat.

Beat-funksjonen så vi først i deres nylig lanserte musikktelefon Sensation XE,

Nytt i One-serien er at lydforbedringen skjer fra alle lydkilder, også streamingtjenester, som Spotify og Wimp, samt video.

Hos vår samarbeidspartner Mobili.no kan du lese mer om de allerede lanserte modellene.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Mobil-appene du kan fjernstyre dingsene dine med