Danske Dennis Sjøner ble født for 26 år siden. Ved en uheldig tilfeldighet ble det samtid opprettet en tvilling som ikke esksiterte.

I år gikk det så langt at dobbeltgjengeren, som heter Fornavn Sjøner, fikk tilsendt en sjekk på 1300 kroner i skatt som var betalt for mye.

Det skriver Politiken.no, som siterer papirutgaven til den danske avisen Jyllands-Posten.

Sa feil på kirkekontoret

De skriver at dobbeltgjengeren fikk sitt eget personnummer knyttet til navnet i offentlige registre.

— Min far sa ved en feil gal fødselsdato på kirkekontoret. I stedet for å si at jeg var født 28. november, sa han at jeg var født 29. november. Derfor ble det opprettet to personnumre etter at jeg ble døpt, og slik gikk det til at Fornavn Sjøner oppsto, sier Dennis Sjøner til Jyllands-Posten.

Lang kamp for å slette identiteten

Familien som oppdaget feilen har i lang tid forsøkt å endre eller fjerne registreringen hos en lang rekke offentlige instanser.

Til tross for dette hadde det selv etter 26 år ikke lyktes de danske skattemyndighetene - Skat - å rette feilen i deres systemer. Dermed ble det også slik at Skat for andre gang sendte overskytende skatt til Fornavn Sjøner, selv om han selvsagt aldri har hatt en inntekt.

- Fornavn Sjøner har etterhvert ha blitt en skikkelig vits i familien. Han eksisterer ikke, men har likevel fått brev i 26 år, og i år igjen skal han ha 1300 kroner tilbake i skatt. Det er helt grotesk, sier Dennis Sjøner.

Ifølge Dennis Sjøner og han mor har de gjentatte ganger kontaktet skattemyndighetene for å få fjernet dobbeltgjengeren - men uten hell.

Først da Jyllands-Posten i Aarhus tok kontakt med skattemyndighetene skjedde det noe. Dennis Sjøner har nå fått opplyst fra folkeregisteret i Danmark at «Fornavn Sjøner» ikke eksisterer lenger.